Animale de companie

#caini #canicula #caldura #caini comunitari

Cainii din Capitala sunt mai agresivi, din cauza caldurii

Caldura din lunile de vara influenteaza comportamentul cainilor vagabonzi. Numarul persoanelor muscate s-a dublat în luna iulie, potrivit statisticilor oficiale. Astfel, daca in mod normal in Capitala se inregistreaza zilnic, 50 de persoane muscate de maidanezi, in ultima perioada numarul acestora a ajuns la circa 100.


Numarul bucurestenilor care ajung la spital cu plagi muscate in fiecare zi este de doua ori mai mare decat in perioada rece. Problema cainilor strazii pare sa fie insa fara leac. Autoritatile de la Administratia pentru Supravegherea si protectia animalelor ( ASPA ) sustin ca problema vine strict din fondurile pe care le au si din numarul prea mic de hingheri.

"Noi avem patru prinzatori de caini, adica trei echipaje, iar acestia primesc doar 15 bonuri de motorina pe luna. Daca ne gandim ca inainte de 2004, cand era primar domnul Traian Basescu , existau 70 de prinzatori si 28 de echipaje la strada", a declarat Robert Lorentz, directorul ASPA, potrivit adevarul.ro.

In Bucuresti, statisticile arata ca sunt peste 50 de mii de caini fara stapan si doar 6 hingheri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului