Animale de companie

#insecte #tbc #buburuze #gargarite

Buburuzele ajuta la tratarea TBC-ului

Cercetatorii germani au facut o descoperire uimitoare. O anumita specie de buburuze produce o substanta chimica ce actioneaza ca un puternic antibiotic, in laborator reusind sa extermine 12 tipuri de bacterii.



Cand se simte amenintata, buburuza produce o substanta chimica urat mirositoare, cu ajutorul articulatiilor de la genunchi, scrie dailymail.co.uk. Substanta are un miros si un gust oribil insa cu ajutorul ei buburuzele se apara de pradatori , mai ales de pasari.


In testele efectuate in laborator, cercetatorii germani au decoperit ca substanta lipicioasa de culoare rosie produsa de aceasta buzuruza a ucis germeni de TBC, MRSA - stafilococul auriu rezistent la meticilina, ce face probleme mai ales in spitale si parazitul malariei.

Oamenii de stiinta afirma ca aceasta decoperire poate ajuta la dezvoltarea unor noi medicamente, care sa duca la tratarea tuberculezei si nu numai.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului