Animale de companie

#studiu #animale #vulcan #rinocer #cercetare

Au fost descoperite fosilele unui rinocer de acum 9 milioane de ani

Acum 9 milioane de ani, un rinocer cu doua coarne a fost "copt" in timpul eruptiei vulcanului Vezuviu de lava cu o temperatura de peste 400 de grade Celsius, fapt care a dus la conservarea osemintelor sale.

Oamenii de stiinta au descoperit recent un craniu de rinocer, foarte bine conservat, care ofera foarte multe date despre viata pe pamant de acum 9 milioane de ani. Analizele efectuatate pe craniul rinocerului sugereaza ca moartea animalului a survenit rapid.

Corpul rinocerului a fost copt instantaneu la peste 400 de grade Celsius, dupa care dezmembrat de valul de lava, iar craniul a fost separat de corp. Valul de cenusa vulcanica a transportat craniul pe o distanta de 30 de kilometri nord de locul eruptiei, pana in Capadochia, in centrul Turciei, acolo unde a fost descoperit.

Aceasta este concluzia la care a ajuns o echipa de cercetatori, condusa de Pierre-Olivier Antoine, de la Universitatea Montpellier din Franta. Acesta a condus mai multe expeditii in ultimii 19 ani si a investigat mii de fosile.

Sursa foto: Cosmostv.org

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Reguli de calatorie cu animalul de companie

Expertul Acasa.ro, Elena Carstea, sociolog

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.