Animale de companie

#purcelus #gorila #animalute #elefant #capra

Animalute care au salvat vietile oamenilor

Multe persoane isi dedica viata ingrijirii animalutelor insa acestea sunt recompensate din plin cu dragoste din partea lor. Nu de putine ori animalutele au dat dovata de atat de mult devodament incat au salvat vietile oamenilor. Iata cateva povesti incredibile cu oameni care traiesc astazi datorita animalutelor:


1 O purcelusa isi ajuta stapana ce sufera un atac de cord


In urma cu cativa ani o americanca pe nume JoAnn Altsman a suferit un atac de cord, moment in care s-a prabusit la pamant. Lulu, purcelusa fetitei sale a iesit in starda in cautare de ajutor.

Animalutul s-a intins in mijlocul strazii si in momentul in care masinile opreau se ridica si alerga inspre casa in speranta ca persoanele respective o vor urmari.

Purcelusa a fost nevoita sa faca mai multe astfel de drumuri pana cand in sfarsit una dintre persoane s-a gandit s-o urmareasca.

Astfel JoAnn Altsman a fost descoperita in timp util pentru a putea fi transportata la spital si salvata.


2 O capra isi tine in viata stapanul ramas blocat


In timp ce isi facea treaba in gospodarie, fermierul Noel Osborne cade peste un morman de gunoi animal si isi fractureaza soldul, ramanand blocat.

Pentru ca era mult prea departe ca cineva sa-i auda strigatele si nu se putea misca deloc, singura speranta a fermierului a fost o capra pe nume Mandy.

Aceasta a stat langa el timp de 5 zile, i-a tinut de cald si i-a furnizat lapte cu ajutorul caruia a supravietuit pana a fost gasit de un membru al familiei.


3 O balena salveaza un scafandru de la inec


Yang Yun , un scafandru profesionist, isi exersa abilitatile intr-o rezervatie cu balene albe, incercand sa ramana sub apa cat mai mult timp posibil.

Doar ca la un moment dat barbatul a fost cuprins de o stare de lesin si cand a incercat sa-si miste picioarele si sa iasa la suprafata nu a reusit.

Norocul sau a fost ca una dintre balene,pe nume Mila, i-a sarit repede in ajutor si l-a adus la suprafata sa respire, salvandu-i astfel viata.


4 O gorilla protejeaza viata unui baietel


Jambo, o gorila gri de la gradina zoological din Jersey a devenit celebra dup ace a salvat viata unui baietel. Lasat nesupravegheat, baietelul a cazut in tarcul gorilei, fracturandu-si membrele.

Gorila s-a apropiat imediat de baietel si a incercat sa-l protejeze de celelalte surate curioase. S-a asezat cu spatele la el pentru a-l spijini si si-a gonit “colegii de tarc” pana in momentul in care copilul a fost ridicat de echipajul de salvare.


5 Un elefant salveaza o fetita de inec


In timpul tsunami-ului din 2004, un elefant in varsta de 4 ani a salvat viata unei fetite de 8 ani.

Amber Mason a fost ridicata de la sol pe neasteptate de elefant care a simtit pericolul tsunami-ului si a alergat cu fetita in spate intr-un loc mai inalt.

Ba mai mult de atat, in momentul in care valurile au inceput sa loveasca pamantul elefantul s-a intors cu spatele la ele incercand sa creeze un zid protector pentru fetita care, daca ar fi fost lasata pe plaja si-ar fi pierdut viata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea