Animale de companie

#animale de companie #caine #veterinar #cresterea cainilor # alimentatia cainelui #sfaturi animae de companie

Alimentatia cainelui: Cum se face trecerea de la mancarea de junior la cea de adult

Trecerea de la o varsta la alta presupune o serie de schimbari in cazul cainilor. Astfel, asistam la transformari la nivelul fizionomiei si comportamentului. De asemenea, odata cu trecerea la maturitate, cainele va trebui sa primeasca si un alt tip de mancare, potrivita varstei lui. Iata cateva dintre sfaturile de care trebuie sa tii cont atunci cand faci trecerea de la mancarea de junior a cainelui tau la cea de adult.


Cand se trece la alimentatia de adult?

Aceasta este intrebarea la care multi proprietari de caini incearca sa afle un raspuns cat mai exact. In general, se renunta la mancarea de junior in momentul in care patrupedul ajunge la 80-90% din masa corporala a unui caine adult, recomanda medicii veterinari. In cele mai multe cazuri, acest lucru se face in jurul varstei de noua luni.


Trecerea la noua alimentatie se va face treptat

In momentul in care cainele a implinit varsta potrivita pentru trecerea la alimentatia de adult, trebuie tii cont de faptul ca acest lucru se va face treptat. Pentru a-l obisnui cu noua dieta, iti recomandam ca in primele cinci zile sa-l hranesti atat cu hrana pentru juniori, cat si cu mancare pentru adulti. Proportia va fi 75% mancare pentru junior si 25% pentru adulti.

In urmatoarele trei zile, raportul hrana junior – hrana adult va fi egal. In urmatoarele cinci zile, va trebui sa cresti cantitatea de mancare pentru adulti pe care o primeste cainele. Astfel, 75% din totalul hranei va fi pentru adult, iar 25% va fi pentru junior. La capatul acestei perioade, vei putea sa-i dai patrupedului doar mancare pentru adulti.

In cazul cainilor de talie mare, hrana trebuie oferita de doua ori pe zi, in timp ce exemplarele apartinand raselor mici vor primi mancare de trei ori.

Cainele va trebui sa fie obisnuit cu un orar fix. Astfel, fiecare masa va fi oferita pentru circa 20 de minute. Daca patrupedul nu mananca in decursul celor 20 de minute, indeparteaza bolul cu mancare. Cainele va trebui sa astepte pana la urmatoarea masa si va invata in scurt timp ca hrana nu este disponibila nonstop si ca trebuie consumata atunci cand este oferita.

Sursa foto: workingclassdogs.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea