Animale de companie

#pasari #ciori #cognitie ciori # cognitie pasari

A fost facut un nou experiment care demonstreaza ca ciorile au o "cognitie complexa"

O echipa de cercetatori de la Univesritatea Auckland (Noua Zeelanda), Universitatea Cambridge si Universitatea din Viena a studiat comportamentul a opt ciori salbatice care au folosit uneltele pentru a ajunga la hrana dintr-o cutie.

Oamenii de stiinta au demonstrat ca aceste pasari devin dispuse sa caute hrana atunci cand au posibilitatea de a atribui schimbarile din mediu unei prezente umane.

Astfel, experimentul asupra celor opt ciori a constat in a realiza o ascunzatoare din apropierea unei cutii cu hrana, in care, intr-un prim stadiu, a stat un om.

Dupa ce prezenta umana a fost inlaturata, ciorile au renuntat sa se ajute de instrumente pentru a cauta hrana.

Studiul sustine ca inferferenta (procesul de a trage o concluzie logica pornind de la premise considerate adevarate) intalnita la ciorile din Noua Caledonie este utila in salbaticie. In acest mod sunt anticipate pericolele sau pot fi descoperite locurile in care se gaseste hrana.Foto: dampfgarershop.info

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.