Animale de companie

#cauze medicale #probleme medicale #caini #animale de companie

9 cauze medicale ale mirosurilor urate la caini

Mirosurile persistente ale cainilor, chiar si dupa ce au fost spalati, pot semanala afectiuni care trebuie tratate. Ar putea fi o problema medicala care are nevoie de atentie imediata, fiind un semn ca animalul tau nu este perfect sanatos. Iata cateva din afectiunile care pot genera mirosuri urate la caini.

Pioderma

Pioderma pliurilor pielii este un termen care descrie o infectie aparuta intre pliurile pielii cainelui si provoaca un miros neplacut si puternic. Ea poate apare la cainii de toate varstele, marimile si rasele, fiind insa mai frecventa la cei supraponderali sau la rasele cu rulouri de piele, cum ar fi buldogul englez.

Infectia glandelor anale

Daca simti un miros asemanator celui de peste, s-ar putea sa fie de vina glandele anale ale cainelui tau. Ele secreta un lichid vascos care confera cainelui tau mirosul care il deosebeste de alti caini. Daca simti un miros neplacut, este posibil ca aceste glande sa se descarce involuntar atucni cand cainele s-a speriat brusc, sau sa fie vorba despre o infectie a lor.

Afectiuni dentare

Un miros de putred a gurii cainelui poate indica o afectiune dentara. Deci, daca respiratia cainelui tau miroase urat, este cazul sa faci o vizita medicului veterinar pentru a afla cauza problemei.

Cancerul oral

Igiena orala precara nu este singura cauza potentiala a mirosului neplacut a gurii cainelui. Daca respiratia animalului ta de companie miroase brusc a putred, poate fi un semn de cancer oral. Nu intra in panica, dar nici nu intarzia cu vizita la medicul veterinar.

Diabet

Daca simti un miros dulceag in respiratia cainelui tau, sa stii ca poate fi vorba de diabet. Unul din patru caini dezvolta aceasta afectiune cauzata de un deficit de insulina si poate avea mai multe cauze - genetice, pancreatita sau o afectiune congenitala. Desi orice caine poate dezvolta diabet, boala este mai des intalnita la cei de varsta de sase ani sau mai mult.

Infectia cu drojdie

Si cainii pot avea infectii cu drojdii, cel mai frecvent in canalele urechii. Totodata, ele pot aparea in spatiile dintre degetele de la picioare si in intreiorul pliurilor pielii. Cainii care prezinta infectii cu drojdii, au aproape intotdeauna alergii la alimente sau la anumite substante inhalate. Mirosul aminteste de cel al berii varsate.

Insuficienta renala

Cainii care sufera de insuficienta renala au adesea un miros de urina in respiratie. Acest lucru se datoreaza faptului ca rinichii lor nu mai pot elimina in mod eficient produsele reziduale din sange. Insuficienta renala la caini poate avea drept cauze boli infectioase cum ar fi leptospiroza, cancerul si problemele ereditare care duc la scaderea functiei renale in timp.

Parvovirus

Daca prietenul tau patruped are un scaun curgator cu un miros urat, ar putea fi vorba despre o infectie virala grava numita parvovirus. Ea este extrem de contagioasa si trebuie abordata imediat pentru a creste sansele de supravietuire a cainelui.

Infectia tractului urinar

Daca sesizezi un miros foarte pronuntat in urina cainelui, diferit de cel normal, asemanator gunoiului sau pestelui putred, sa stii ca poate fi vorba de o infectie a tractului urinar. De obieci ea este insotita de sete crescuta si urinare prin casa, urina cu sange sau tulbure, suierat in timpul urinarii si lins genital frecvent.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare