Animale de companie

#urs #ursi polari #specii de ursi

6 lucruri inedite despre ursi

Ursii sunt animale de temut, pe care preferam sa le vedem in documentare si nicidecum sa ne intanim cu ele fata in fata. Tocmai din acest motiv, viata lor in salbaticie a facut obiectulor a numeroase speculatii si legende, insa putini stiu adevarul despre aceste animale uimitoare, care continua sa supravietuiasca poluarii, vanatorii ilegale si despaduririlor abuzive.

1 Cel mai indepartat urs descoperit vreodata se numeste Ursavus elmensis, cunoscut si sub numele de " ursul din zori". Aspectul sau fizic era asemanator cu cel al unui tigru, cu blana mai lunga in zona capului si pieptului si cu aspect dungat pe spate. El a fost descoperit in padurile subtropicale din Europa, acum 10 milioane de ani si, odata cu trecerea timpului, s-a transformat in ursul zilelor noastre, aspectul sau suferind usoare modificari.
2 Sase din opt specii de ursi sunt clasificate drept vulnerabile sau amenintate cu disparitia in zilele noastre. Ursii Panda Uriasi sunt cei mai amenintati cu disparitia, in acest moment, existand numai 1600 in intreaga lume. Acestuia ii urmeaza Ursul Negru American, Ursul Asiatic si Ursul Polar.
3 Ursul Brun este cea mai rezistenta specie de ursi, dar si ursul cu cele mai mari dimensiuni si greutate. Acesta cantareste pana la 850 kg (masculul) si 500 kg (femela), greutatea lor variind in functie de conditiile de habitat si sursele de procurare a hranei.

4 Koala nu este un urs, este un marsupial. Desi auzim de cele mai multe ori formularea "ursul koala", acesta nu este un urs, ci seamna doar cu unul. In realitate, koala este un marsupial arboreal care traieste in Australia.

5 Oamenii de stiinta s-au contrazis de multe ori referitor la hibernarea ursilor. Ursii au acest obicei de a se retrage intr-un somn adanc pe timpul iernii, obicei care a fost numit hibernare . Cu toate acestea, unii oameni de stiinta afirma ca nu pot clasifica acest obicei la definitia de hibernare deoarece temperatura corpului ursilor ramane constanta si nu scade considerabil, cum ar trebui sa se comporte un animal care hiberneaza.
6 Ursii polari sunt cei mai buni inotatori dintre toate speciile de ursi. Acesta isi duc existenta langa Oceanul Arctic si sunt nevoiti sa inoate zilnic mile intregi printre blocurile de gheata pentru urmarirea pradei si procurarea hranei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea