Animale de companie

#caini #rase de caini # caini rari #rase rare

5 rase de caini rare

Pornind de la recenta stire conform careia rasa de caini Corgi, preferata de Regina Elisebata a II-a a Marii Britanii, este pe cale de disparitie, ne-am hotarat sa-ti prezentam un top cu cele mai rare rase canine existente in acest moment, in lume. Sunt tipuri de rase de care rar ai auzit de-a lungul timpului, din cauza numarului scazut de exemplare si a raritatii cu care se gasesc, aspect care creste substantial pretul unui astfel de patruped!


1. Corgi

Incepand cu ianuarie 2014, cainele Corgi va fi declarat oficial o rasa pe cale de disparitie, din cauza numarului foarte scazut de inregistrari pe teritoriul Marii Britanii si nu numai. Rasa care a fost o prezenta constanta la Curtea Regala a Marii Britanii, doar Alteta sa Regala Regina Elisabeta a II-a crescand, de-a lungul timpului, peste 40 de caini Corgi, a scazut in preferintele si interesele englezilor, dupa ce acestia au devenit tot mai interesati de o alta rasa de caini de companie: bulodogul francez.


2. Otterhound

Cainii Otterhound au scazut semnificativ in popularitate printre iubitorii de caini, in special printre englezi, care erau fideli acestor exemplare si au devenit o rasa pe cale de disparitie. In prezent, mai exista in lume in jur de 1000 de exemplare din aceasta rasa exotica, 300 dintre ele regasindu-se pe teritoriul Angliei.


3. Chinook

Chinookul este un alt exemplar de caine extrem de rar in lume, care descinde dintr-o rasa veche de caini de sanie (Din Alaska). In prezent, exista doar 800 de exemplare inregistrate la nivel global, iar in fiecare an se nasc doar 100 de catei din aceasta rasa.


4. Stabyhoun

Stabyhoun este una dintre cele mai mari "comori" canine ale lumii. Se gaseste in Tarile de Jos si este o rasa imperecheata intre pointer si retriever. La ora actuala, se gasesc in lume doar 100 de exemplare, fiind considerata o rasa pe cale de disparitie, a carei inmultire este atent supravegheata de autoritatile din teritoriul pe care-l populeaza.


5. Lundehund norvegian

Antrenata cu scopul initial de a vana pasari de mare, rasa Lundehund a aparut prima oara pe teritoriul Norvegiei. Insa din momentul in care autoritatile au trecut specia pasarilor de mare (puffins) sub protectia legii, acesti caini s-au transformat intr-unele dintre cele mai apreciate, dar si rare animale de companie. Astazi, mai exista in jur de 1500-2000 de exemplare in toata lumea.



Poza principala: mascotarios.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare