Animale de companie

#ogar englez cenusiu #buldog englez #borzoi #caini #rase caini #Greyhound # Basenji # Shiba inu

5 rase de caini care nu latra

Atunci cand sunt plictisiti, cei mai multi caini sunt gata sa latre si la muste, dar unii cainii prefera totusi sa isi vocalizeze sentimentele mai rar. Cei care vor sa adopte un patruped cat mai putin zgomotos, au la dispozitie 5 rase de caini care nu latra.

In general tacuti, cainii care nu latra scot niste sunete cu ajutorul carora pot sa-ti atraga atentia atunci cand vor. Sunt insa cele mai potrivite animale pentru cei care iubesc cainii, dar nu si latratul constant.


Borzoi

Considerat de multi un caine cu inteligenta limitata, deoarece nu prea raspunde la comenzi, borzoiul este mai degraba incapatanat, nu limitat. Cele mai multe exemplare latra foarte rar, iar aceasta rasa de caine este recomandata celor care vor un caine activ.


Greyhound, ogarul englez

Folositi mult timp la curse, ogarul este in general tacut, dar foarte loial stapanului. Se bucura si de compania oamenilor si de apropierea cu alte animale, atata vreme cat nu sunt foarte mici. Rasa a capatat o reputatie nemeritata de agresivitate, deoarece cainii poarta botnite in timpul curselor. Acest lucru se datoreaza insa faptului ca ogarul are pielea foarte subtire si mai multi caini agitati se pot rani usor.


Basenji

Crescut in Africa ca un caine de vanatoare, Basenji este poate singurul caine care nu latra. In schimb, poate comunica prin diferite sunete de intensitate mult mai redusa si este unul dintre putinii caini care isi curata blana cu limba, ca o pisica. Nu se inteleg bine cu alte animale si au o personalitate puternica, motiv pentru care nu se inteleg la fel de bine cu toti oamenii.


Buldog englez

Cu un temperament docil, buldogul este un animal perfect pentru un apartament. Nu are nevoie de prea multa miscare si nu este aproape deloc zgomotos, dar mai latra atunci cand este foarte suparat. Se intelege bine cu copii si poate deveni foarte atasat de stapani, dormind chiar in poala, ca o pisica.


Shiba inu

Rasa de caine japonez care latra foarte rar, Shiba inu nu ofera insa intotdeauna tacere completa. Acesti caini pot fi agresivi cu animalele mai mici.  Se inteleg insa bine cu copii si scot un "tipat" foarte ascutit, pe care il folosesc doar atunci cand sunt fie agresati, fie foarte incantati.



Sursa foto: portaldodog.com.br, www.redorbit.com, ourgreyhounds.co.uk, pedigreedatabase.com, all-puppies.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului