Animale de companie

#animale #caini # mituri caini

5 mituri frecvente despre caini

Exista o multime de mituri care roiesc in jurul catelului si comportamentului lui. Daca nu esti atenta si nu "citesti" corespunzator comportamentul lui, s-ar putea sa risti sa fii muscata. Unul dintre cele mai comune si periculoase mituri este acela conform caruia daca patrupedul da din coada inseamna ca e vesel, cand, de fapt, poate fi semn de iritabilitate, iar atingerea lui l-ar putea provoca sa devina agresiv. Iata si alte mituri frecvente despre caini!

1. Daca nasul cainelui este cald, inseamna ca este bolnav

Acesta este unul dintre cele mai populare mituri, dupa care se iau multe persoane care au catel, pentru a evalua starea de sanatate a animalului.

Specialistii avertizeaza ca nu exista nicio boala care sa aiba in mod special acest simptom si ca nu se cunoaste exact originea acestui mit.

2. Cainii nu vad culorile

Chiar daca se considera ca vad doar in alb si negru, cainii pot sesiza culorile, spun specialistii. Cu alte cuvinte, cainii vad in culori, dar nu le pot distinge si le percep altfel decat oamenii.

3. Cand cainele isi ridica si flutura coada, inseamna ca este fericit

Specialistii nu neaga faptul ca acest comportament al catelului ar putea indica o stare de bucurie sau veselie, dar sunt de parere ca nu trebuie sa te increzi in totalitate in aceasta conceptie.

Atunci cand un caine isi ridica coada si incepe sa dea din ea, poate insemna la fel de bine ca este suparat, nervos, anxios si in acele momente poate deveni periculos.

4. Gura cainelui este mai curata decat a omului

Este un mit pe care il auzi probabil adesea in jurul tau, atunci cand observi un caine caine linge fata unei persoane. Nu este adevarat. Gura unui caine este plina de o multime de microbi.

Singurul lucru adevarat consta in faptul ca germenii din gura lui sunt specifici rasei canine si nu pot provoca boli la oameni.

5. Cand cainele mananca iarba, inseamna ca il doare stomacul

De cate ori observam un catel care rontaie iarba, avem tendinta sa il diagnosticam cu o durere de stomac sau cu o senzatie de voma.

Specialistii sustin ca acest lucru nu este adevarat. Dimpotriva, se pare ca iarba ar putea irita chiar un pic stomacul si i-ar putea provoca varsaturile. Insa in general, iarba este inofensiva, iar catelul o papa probabil pentru ca ii place.

Foto: pawspatrol.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea