Animale de companie

#pisici #mituri pisici #toxoplasmoza #pisica neagra

5 mituri despre pisici

Inca mai crezi ca pisicile au noua vieti, aterizeaza intotdeauna in picioare sau torc doar atunci cand sunt fericite? Iata cateva dintre cele mai frecvente mituri despre pisici, spulberate.

Pisicile fac rau femeilor gravide


Este adevarat ca toxoplasmoza (bacterie care se gaseste in fecalele felinelor) reprezinta un risc pentru fetusi, insa sansele ca o femeie gravida sa ia o bacterie de la o bucata de carne nepreparata termic sunt mai mari decat sansele de a lua aceasta bacterie de la fecalele pisicii.

Daca vei purta manusi de plastic si eventual o masca atunci cand cureti litiera pisici, sansele de imbolnavire se apropie de zero.
 

Pisicile negre aduc ghinion


Exista tot felul de superstitii legate de pisicile negre su de lucrurile negre in general. Despre acestea se spune ca ar aduce ghinionul. Milioanele de stapani se pisici negre din toata lumea pot confirma ca acest lucru este doar un mit nefondat, pornit, eventual, de la o poveste pentru speriat copii.
 

Pisicile au noua vieti


Oricat de intarita ar fi aceasta idee, pisicile nu au noua vieti... din pacate. Este foarte posibil ca aceasta idee sa fi pornit de la zeii egipteni care lua forma de pisica atunci cand vizita lumea subterana si care supravietuiau, in aceste conditii, indiferent de caderile de la locurile inalte.
 

Pisicile aterizeaza intotdeauna in picioare


Cu siguranta ai auzit poveste despre pisici care cad in picioare de la inaltimi impresionante. In realitate, orice pisica va muri daca va cadea chiar si de la etajul 3. Doar o minune o va ajuta sa scape cu o fractura sau o luxatie.
 

Pisicile torc doar atunci cand sunt fericite


Este adevarat ca de cele mai multe ori pisicle torc atunci cand sunt fericite si bine dispuse, insa au fost si cazuri in care pisicile torceau atunci cand sufereau din cauza unor boli, a unor dureri fizice sau cand erau pe moarte.
 

Pisicile vad perfect in bezna totala


Este adevarat ca felinele sunt creaturi nocturne si ca vad mai bine pe timp de noapte, insa trebuie sa stii ca pisicile nu vad deloc atunci cand este intuneric in totalitate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea