Animale de companie

#persana #pisici #birmaneza #rase de pisici #siameza #ragdolls

5 dintre cele mai populare rase de pisici

Iti doresti o pisica, insa nu te poti hotara asupra rasei? Descopera care sunt cele mai populare rase de pisici din lume si ia o decizie potrivita pentru tine.



1 Persana


Pisicile persane au un aspect masiv care se datoreaza blanii foarte pufoase, insa in realitate acest pisici au o greutate normala. Pisicile persane sunt destul de afectuoase si jucause in primele luni de viata. Atunci cand ajunge la maturitate, pisica persana devine foarte lenesa si doar uneori mai are excese de energie pe care le consuma repede.


2 Siameza


Cu o silueta perfecta si o atitudine eleganta, pisica siameza este una dintre cele mai populare pisici orientale. Aceasta are o personalitate sociabila, este afectuoasa si foarte isteata. Isi iubeste stapanul si simte mereu nevoia sa fie in preajma acestuia.


3 Ragdolls


Pisicile din rasa Ragdoll sunt foarte sociabile si prietenoase. Acestora le place sa fie in compania oamenilor, isi adora stapanul si asteapta cu sufletul la gura ca acesta sa ajunga acasa. Unii oameni considera aceste pisici usor sufocante deoarece ele au tendinta de a-si urmari stapanii peste tot, din dorinta de a le fi mereu alaturi.


4 Birmaneza


Birmanezele sunt pisici cu o atitudine fermecatoare si discreta. Ele sunt recunoscute pentru faptul ca isi simt stapanii si nevoile psihice ale acestora si incearca sa nu ii deranjeze pe acestia atunci cand ei au nevoie de liniste.

Totusi, in momentul in care stapanul birmanezei este bolnav, pisica va petrece mult timp in preajma acestuia si se aseaza pe locul dureros in speranta ca il poate ajuta.

In ceea ce priveste aspectul, pisica birmaneza este recunoscuta pentru blana sa lunga si matasoara, pentru labutele gri si ochii albastri.


5 Tonkinese


Pisica Tonkinese are o personalitate asemanatoare ca a unui caine. Felinei ii place sa alerge dupa jucariile pe care le arunci, se ascunde pentru a-si distra stapanii si ii asteapta pe acestia la usa atunci cand se intorc de la munca, fiind foarte afectuoase.

Singura problema a acestei rase este ca atunci cand se plictiseste, poate avea iesiri districtive.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea