Animale de companie

#caini #boli caini #scaun cu sange #scaun cu sange la caini

5 cauze ale scaunului cu sange la caini

Prezenta sangelui in fecalele cainelui reprezinta un motiv de ingrijorare. Descopera care sunt cele mai frecvente cauze ale scaunului cu sange la caini.

Defecarea cu sange este impartita de medicii veterinari in doua categorii: hematochezia (sange deschis la culoare, care provine din partea inferioara a sistemului digestiv) si melena (sange inchis la culoare, deja digerat). In functie de culoarea sangelui din fecale si alte simptome, poti depista rapid care este problema care afecteaza cainele tau.


Traume mecanice

Ranile rectale sunt o cauza des intalnita pentru aparitia sangelui rosu intens in scaunul cainelui. Acestea pot fi cauzate de factori externi, dar si interni: eliminarea oaselor si a betelor inghitite de caine.


Paraziti intestinali

Cea mai frecventa cauza a hematocheziei este infectia cu diferiti paraziti intestinali. Atunci cand animalul nu prezinta niciun un alt semn de trauma si scaunul nu contine obiecte ascutite, se recomanda consultarea unui veterinar.


Gastroenterita hemoragica la caini

O boala grava a cainilor, gastroenterita hemoragica are ca simptom principal aparitia unei cantitati mari de sange in scaun. Necesita tratament de urgenta, care poate include si perfuzii cu lichide.


Ulcer

Cauzate in general de tratamente medicamentoase (aspirina sau antiinflamatoare nesteroidine), ulcerele care afecteaza stomacul cainelui pot fi depistate atunci cand scaunul animalului prezinta sange inchis la culoare, aproape negru.

Ulcerul nu ar trebui insa confundat cu o situatie in care cainele a fost usor ranit si si-a lins ranile. Daca totusi aparitia sangelui in fecale se repeta, este necesar un consult de specialitate.


Alte boli care pot cauza prezenta sangelui in scaunul cainelui

Sangele inchis la culoare observat in fecalele animalului poate fi un simptom si pentru probleme de sanatate grave. Hemoragiile interne pot duce la aparitia sangelui in scaun si sunt intalnite cel mai des dupa o interventie chirurgicala.

Cancerul si bolile care afecteaza coagularea sangelui si prostata pot fi alte cauze pentru aparitia sangelui in scaun.

Sursa foto: persianpet.org, bisforbecky.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea