Animale de companie

#caini #probleme dentare caini #dinti caini #stomatologie caini

4 probleme dentare frecvente la caini

Cainii nu sunt scutiti de probleme dentare, mai ales daca stapanii nu ofera patrupezilor o ingrijire orala frecventa. In general cainii sufera de respiratie urat mirositoare si de probleme cauzate de acumularea de tartru. Afla care sunt cele mai frecvente 4 probleme la nivelul dintilor cainilor.

1. Respiratia urat mirositoare

Respiratia urat mirositoare nu este deloc normala in cazul cainilor. Aceasta poate fi provocata de o infectie sau de un exces de bacterii pe limba cainelui. Poti rezolva aceasta problema cu un simplu consult la medicul veterinar. Medicul va pune un diagnostic si te va invata cum sa perii corect dintii si cum sa cureti limba cainelui.

2. Pierderea dintilor

In general pierderea dintilor la caini este un fenomen obisnuit atunci cand patrupezii au trecut de 10 - 12 ani. Aceasta problema insa poate fi prezenta si in cazul unor caini mai tineri, din cauza mostenirii genetice sau a unei igiene dentare precare.

Aceasta situatie este o adevarata provocare, iar efectele pot fi inversate cu greu. Totusi, daca vezi ca un dinte al cainelui se misca sau acesta prezinta dureri, ar fi bine sa il duci la un cabinet veterinar pentru un control amanuntit si pentru o interventie de urgenta.

3. Ruperea dintilor

Desi este o situatie care se intalneste destul de rar, exista si cazuri in care dintele cainelui se poate rupe de la jumatate. Acest lucru poate fi provocat de faptul ca patrupedul a incercat sa manance un os prea dur sau pentru ca igiena dentara a fost neglijata pentru o vreme indelungata.

4. Abces dentar

Abcesul dentar se produce atunci cand dantura cainelui nu este ingrijita. Astfel, radacina dintelui devine infectata si purulenta, lucru care se vede la nivelul gingiilor.

Cainele care sufera de abces dentar este sensibil si se fereste atunci cand vrei sa il atingi in zona gurii. In plus, acesta evita sa consume alimente tari pentru ca acestea ii provoaca dureri.

In acest caz este recomandat sa duci cainele la un medic veterinar. In functie de gravitatea problemei, veterinarul va decide daca dintele poate fi tratat sau trebuie scos.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului