Animale de companie

#animale #porumbei #delfini #animale uimitoare #ornitorinci #sarpe cu clopotei

4 animale cu simturi uimitoare

Animalele care poseda un "al saselea simt" nu sunt nici pe departe cele mai inteligente sau spectaculoase specii din lume. Pur si simplu, instinctul de supravietuire si conservare a fortat aceste specii sa-si dezvolte abilitati surprinzatoare prin care sa-si procure hrana si sa lupte impotriva pericolelor la care sunt expuse in mediul inconjurator. Iata care sunt animalele care poseda cele mai surprinzatoare simturi!


1. Delfinii - ecolocatia

Ecolocatia este un simt special al delfinilor, cu ajutorul caruia reuseste sa detecteze obstacolele din calea lor chiar si atunci cand acestea nu sunt in raza lor vizuala. Este vorba de capacitatea de a sesiza obstacolele prin intermediul undelor sonore, care-i ajuta sa-si formeze o reprezentare vizuala tridimensionala a mediului in care vietuiesc.2. Orinitorincii - electroreceptia

Anatomia multora dintre animalele lumii este cu adevarat uimitoare si inglobeaza elemente spectaculoase cu ajutorul carora reusesc sa vietuiasca si sa se descurce in habitatul lor specific. De exemplu, ciocul ornitorincilor este dotat cu electroreceptori, niste receptori care-i ajuta sa vaneze mai bine prada de care au nevoie pentru a se hrani. Prin intermediul simtului electroreceptiei, animalele detecteaza campul electric generat de spasmele musculare ale prazii.


3. Porumbeii - magnetoreceptia

Porumbeii sunt alte animale dotate cu "al saselea simt", folosit in special pentru orientarea in spatiu. Este vorba de magnetoreceptie, un simt pe care aceste pasari il stapanesc foarte bine, intermediat de structurile de fier care se regasesc in componenta ciocului lor. Cu ajutorul magnetoreceptiei, porumbeii reusesc sa detecteze campul magnetic al pamantului si sa se orienteze in spatiu.


4. Serpii cu clopotei - vedere nocturna

Serpii cu clopotei poseda unul dintre cele mai uimitoare simturi: vederea in infrarosu, care le permite sa vada pe timpul noptii. Face parte din putinele specii de animale care detin aceasta abilitate surprinzatoare. Acesti serpi veninosi prezinta doua adancituri intre nari si ochi, in care se gasesc senzori de caldura care le permit sa vada pe intuneric si sa-si vaneze mai usor prada.Sursa foto: background-pictures.feedio.net

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar: De ce sa ne sterilizam animalul de companie?

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr  Valentina Vanatoru, medic veterinar

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Cum sa-mi protejez animalul in perioada Sarbatorilor

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Experti Animalute

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.