Animale de companie

#furnici #ciudatenii animale #castor #peste sanitar

3 animale obsedate de munca

Exista specii de animale care nu se multumesc cu a sta toata ziua cu burta la soare, a vana doar cand li se face foame si a nu avea nici o grija. Furnicile, castorii si pestii sunt specii workoholice, care rareori isi permit sa se odihneasca si isi petrec majoritatea timpului muncind pentru binele lor sau al grupului din care fac parte.



Furnicile

Daca ai vazut vreodata o ferma de , atunci stii ca o de furnici functioneaza ca o fabrica, unde toata lumea are roluri clare si precise, dar si responsabilitati.

Rolul reginei este reproducerea, fiind principalul responsabil cu marirea coloniei.
Rolul masculilor este sa se imperecheze cu regina si sa ajute la reproducere . Spre deosebire de regina, care traieste pana la 15-20 de ani, masculii mor la scurt timp dupa imperechere .

Toate celelalte furnici sunt responsabile pentru procurarea hranei si hranirea larvelor, dar si de curatirea coloniei, saparea unor tunele noi si o multime de alte treburi. In plus, unele furnici au rolul de paznici sau de gasit noi surse de hrana si de anuntarea lor.

Castorul

Expresia "ocupat ca un " poate fi chiar adevarata daca iei in considerare ce viata ocupata duce acesta.
Considerate a fi "inginerii naturii", aceste mamifere cu dinti lungi sunt adeptele muncii nonstop, atunci cand isi pun in minte sa cladeasca diguri sau poduri care sa-i ajute in viata lor de zi cu zi. Chiar de la finalul verii si pana toamna tarziu, castorii incep sa-si puna la punct casa pentru iarna. Castorii taie bucati de lemn din trunchi de copaci cu ajutorul dintilor si aduna lemne folosindu-si cozile ca sa le infiga bine in noroiul de pe fundul apei, pana reusesc sa cladeasca un barlog.

Pestele sanitar

Sunt creaturi mici, de cativa centimetri, care isi petrec toata ziua curatand spatiul in care traiesc de paraziti, larve mici si bacterii. Daca se afla intr-un acvariu, munca pestilor sanitari este mereu bine venita, deoarece peretii de sticla sunt impecabili multumita lor.
Viata lor este pusa in pericol atunci cand, din prea mult elan, se trezesc curatand corpurile unor pesti de cateva ori mai mari decat ei, pentru care devin instant hrana ideala.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea