Animale de companie

#pasari #specii animale #specii pe cale de disparitie #pasari extincte

197 de specii de pasari sunt in pragul disparitiei

Anul acesta, lista rosie a Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii (IUCN), privitoare la speciile amenintate, include un numar de 197 de pasari. Potrivit BirdLife International, acestea sunt in "pericol critic de disparitie".

Dintre cele 10.065 de specii cuprinse in editia 2013 a Listei Rosii, cele 197 de specii de pasari amenintate reprezinta un record neatins pana astazi, se arata in comunicatul organizatiei Natagora, preluat de portalul 7sur7.be si citat de Agerpres.

Speciile de pasari sunt impartite in opt categorii de amenintare, in functie de evolutia, marimea si repartizarea geografica a populatiilor. Cea mai grava dintre acestea este categoria "in pericol critic de disparitie", iar in raportul BirdLife se apreciaza ca o specie din opt este amenintata, fiind incadrata in una din categoriile: "in pericol critic de disparitie", "in pericol" si "vulnerabil".

sursa foto: naturearts.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului