Animale de companie

#animale pe cale de disparitie #delfini #marmota

10 specii de animale pe cale de disparitie - partea I

Animale din toata lumea mor zilnic din cauze naturale, vanate sau abandonate, ajungand ca unele specii sa numere doar cateva exemplare. Iata care sunt speciile aflate in cel mai mare pericol.
 


1 Testoasa din Insula Pinta


Este o testoasa din specia Gigantul de Galapagos, care a ajuns sa fie chiar ultimul exemplar in viata. Singuraticul George este singurul supravietuitor de pe Insula Pinta, devenind un simbol al fragilitatii din Insulele Galapagos si un semnal de alarma constant despre vigilenta si conservarea speciilor. Statia de cercetare Charles Darwin cauta de peste 30 de ani un alt speciment in viata, punand chiar si o recompensa de 10.000 de dolari pentru cine gaseste o alta testoasa din aceasta specie.


2 Baiji - delfinul din Raul Yangtze


Mai exista doar cateva zeci de exemplare din aceasta specie, delfinul Dolphinthe din Raul Yangtze fiind unul dintre cele mai rare mamifere din lume. Se pare ca oamenii au contribuit din plin la scaderea numarului acestor delfini, de cand situatia economica a Chinei a devenit dezastruoasa si oamenii intra in competitie cu delfinii pentru procurarea hranei.

De peste 50 de ani se lucreaza la perpetuarea speciei, aceasta fiind a patra oara cand o intreaga linia evolutiva de mamifere se afla in pericol de disparitie de pe fata Pamantului, din anul 1500. Motivul principal sunt numeroasele baraje construite incepand cu 1930, care au fragmentat populatia delfinilor si au redus habitatul natural. Oamenii de stiinta au, insa, vesti recente despre extinderea speciei, dar cercetarile continua.


3 Marmota din Insula Vancouver


Aceasta specie de marmota se gaseste pe regiunile muntoase inalte din Insula Vancouver, iar pe lista animalelor canadiene cu risc de disparitie este trecuta din luna mai, 2000. In 1998, populatia de marmote a ajuns la 75 de specimente, incepandu-se atunci o campanie de imperechere in captivitate. Telul este sa se ajunga la un numar de 400-600 de marmote, iar 2005 a fost un an prolific ajungandu-se sa fie prinse 150 de specimene care au nascut 44 de pui in captivitate.

 

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar: De ce sa ne sterilizam animalul de companie?

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr  Valentina Vanatoru, medic veterinar

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Cum sa-mi protejez animalul in perioada Sarbatorilor

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Experti Animalute

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar: De ce sa ne sterilizam animalul de companie?

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.