Animale de companie

#animale #pisici #apa

10 lucruri pe care pisicile le urasc

Exista cateva lucruri fara de care pisicile ar putea trai fericite si ar duce o viata linistita. Daca esti posesorul unei psici probabil ca stii deja ca pisicile urasc apa, insa pe langa aceasta mai exista cateva lucruri ce fac orice pisica sa se infoaie.


1 Apa. Desi pisicile pot inota daca sunt nevoite, acestea totusi prefera sa stea departe de apa. Desigur exista si exceptii de la regula, insa sunt destul de rare cazurile in care pisicilor le face placere sa inoate. De cele mai multe ori imbaierea acestora poate fi un adevarat chin pentru poprietari. Cu toate acestea, unele pisici prefera sa bea apa direct de la robinet.


2 Cainii. Inca din cele mai vechi timpuri se stie ca aceste doua specii nu se tolereaza reciproc. Daca sunt crescute impreuna de mici acestea se vor acomoda, insa pisicile crescute la curte , care sunt lasate sa hoinareasca peste tot, vor evita pe cat posibil contactul cu dusmanii lor de temut. Totodata, pisicile crescute la bloc, care nu au intrat in contact cu caini pot deveni foarte agresive.


3 Ordinele. Spre deosebire de caini, pisicile urasc sa li se spuna ce sa faca. Fiind firi foarte independente si uneori incapatanate, de cele mai multe ori acestea te vor ingnora sau vor face exact contrariul.


4 Usile inchise. Daca vrei ca pisica ta sa vina in dormitor in timp ce se relaxeaza linistita in alte incaperi ale camerei, tot ceea ce trebuie sa faci este sa inchizi usa destul de tare incat aceasta sa o auda. Nu vor trece cateva secunde si pisica va da tarcoale usii miorlaind insistent sa-i deschizi.


5 Invadarea teritoriului. Toate pisicile urasc ca alte animale, in special daca este vorba despre o alta pisica sau un caine , sa le invadeze teritoriul. Daca acestea nu sunt obisnuite de mici cu alte mamifere , le vor acepta cu greu. Din aceasta cauza este indicat sa nu lasi cele doua animale singure acasa pana cand nu esti sigur ca se tolereaza reciproc.


6 Mizeria. Pisicile nu agreaza mizeria si locurile urat mirositoare. Asadar ar fi bine sa cureti litiera regulat daca vrei ca pisica sa nu-si faca nevoile in alte locuri.


7 Masina. Mersul cu masina este pentru majoritatea pisicilor un lucru destul de neplacut. Zgomotul produs de masina, miscarea si agitatia din jur sunt motive de stres pentru felina. Multe pisici sunt deranjate si de faptul ca nu isi pot tine echilibrul. Din aceasta cauza felinele trebuie acomodate de mici cu masina pentru a se obisnui cu aceasta.


8 Atentia acordata altor animale. Pisicile urasc cand stapanii acestora acorda atentie altor animale, mai ales daca este vorba despre un caine. Acestea isi doresc intotdeauna ca ele sa fie in centrul atentiei. Asadar, in cazul in care pisica ta este de fata in timp ce mangai un alt animal, asteapta-te ca aceasta sa vina si sa se aseze intre tine si animalul respectiv cersind atentie.


9 Persoanele straine care le mangaie pe abdomen. Abdomentul acestora este un loc vulnerabil si pisicile nu vor accepta sa fie mangaiate in acea zona decat in cazul in care se simt in siguranta. Unele dintre acestea nu accepta sa fie mangaiate in zona respectiva nici macar de membrii familiei. Proprietarul unei pisici, va trebui sa aiba rabdare ca acesta sa capete incredere in el inainte de a-l lasa sa o mangaie pe abdomen. In cazul in care mangai o pisica straina evita sa o mangai in aceasta zona deoarece poate reactiona agresiv.


10 Dulciurile. Pisicile nu agreaza gustul dulce al zaharului si in general nu mananca prajituri si nu beau bauturi dulci. Exceptie de la regula pot face prajiturile cu lapte, branza sau oua, care le pot atrage interesul. Pentru a suplimenta insa nevoia de carbohidrati din corp, pisicile mananca iarba.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului