Animale de companie

#caine #shar-pei #animalute de companie

10 lucruri interesante despre shar-pei

Stiai ca shar-pei -ul are pielea zbarcita datorita faptului ca, in trecut, aceasta specie era folosita pentru lupte? Avand pielea bogata si zbarcita shar-pei-ul era mai greu de muscat de catre adversar iar atacurile erau mai putin dureroase. Iata si alte lucruri interesante despre aceasta rasa de caini foarte indragita:


1 Shar-pei-ul este o rasa foarte veche ce provine din regiunea Kwan-Tung a Chinei. Potrivit istoricilor, rasa dateaza din jurul perioadei Dinastiei Han (202 i.Hr. – 220 d.Hr).


2 Se crede ca shar-pei-ul ar fi un descendent al chow-chow-ului, ambele rase avand limba violet.


3 Termenul shar-pei se traduce ca „piele de nisip” sau „blana asemanatoare smirgherului” referindu-se la senzatia de par aspru, tepos al parului acestor caini.


4 Shar-pei-ul este usor de recunoscut datorita pielii sale cutate, foarte accentuata la pui care se pastreaza si la majoritatea adultilor.


5 Din cauza faptului ca are pielea foarte „ridata” si pleoapele cazute, shar-peii nu prea pot sa-si foloseasca privirea laterala astfel ca vor reactiona mai bine atunci cand lucrul sau persoana respectiva este in fata lor.


6 Atunci cand sunt mici, shar-peii cresc si se dezvolta foarte repede intr-un timp relativ scurt, motiv pentru care au nevoie de o cantitate mai mare de hrana corespunzatoare.


7 Shar-pei-ul poate avea un comportament agresiv atat fata de straini cat si fata de copii astfel ca nu este recomandat pentru familiile ce au bebelusi.


8 Acesta va incerca sa fie tot timpul in centrul atentie, motiv pentru care este bine ca stapanii sa se impuna ca lideri inca de cand cateii sunt mici si incep sa fie dresati.


9 De asemenea, aceasta rasa de caini are tendinta de a deveni agresiva in prezenta altor caini astfel ca este recomandat sa-ti scoti shar-pei-ul la plimbare in lesa.


10 Din pacate, shar-pei-ul are o viata scurta, de 10-12 ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului