Amenajarea casei

#fereastra #casa #mansarda #termopane

Fereastra de mansarda cu motor solar

Stiai ca aproximativ 42 de milioane de europeni locuiesc la mansarda iar aproape o treime dintre ei considera ca cel mai bun loc din casa este cel de la mansarda? Prima fereastra de mansarda din lume cu motor solar va fi lansata pe piata din Romania la sfarsitul acestei luni. Datorita mecanismului inovator, noul tip de fereastra va consuma zero energie electrica .

In ultimii ani, cererea pentru constructii sau amenajari de mansarde a crescut constant, aranjarea unui apartament in spatiul de sub acoperis dovedindu-se o solutie atractiva, in special in oras, unde oamenii se pot bucura de priveliste panoramica, de multa lumina naturala in toate momentele zilei si de intimitate.

Datorita pozitionarii la polul superior al unei cladiri, mansarda are avantajul ca poate capta, prin ferestrele de mansarda, razele solare venite din toate directiile, in orice moment zilei. In plus, ferestrele sunt adevarate receptoare ale luminii naturale, aducȃnd intr-un spatiu cu cel putin 50% mai multa lumina naturala decat ferestrele verticale.


Cum functioneaza fereastra cu motor solar


Mecanismul de functionare a ferestrelor de mansarda cu motor solar VELUX este simplu si usor de adaptat. Energia captata prin celula se stocheaza in permanenta in baterie iar cand butonul telecomenzii este actionat, impulsul se transmite motorului solar care preia energia de la baterie si deschide fereastra.

Astfel, chiar si in zilele cele mai intunecate, fereastra se poate deschide. Mai mult decat atat, in cazul in care ploua si fereastra a fost uitata deschisa, un senzor special o va inchide automat dupa caderea primilor stropi de ploaie.

Actionarea ferestrei se face printr-o telecomanda care ii confera utilizatorului libertate deplina de control: programarea orelor de deschidere sau inchidere, deschiderea ferestrelor pe rand sau simultana, independenta fata de orice sursa de energie electrica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea