Amenajarea casei

#baie #amenajare #casa #bani

Cum sa infrumusetezi o baie cu bani putini

Chiar daca baia este cea mai mica incapere din casa, importanta ei este foarte mare. Pe langa faptul ca o baie frumos amenajata iti da o satisfactie personala, aceasta poate sa creasca valoarea casei tale, in cazul in care te gandesti sa o scoti la vanzare. In plus, o baie poate sa fie transformata dintr-un simplu spatiu destinat ingrijirii personale intr-un adevarat sanctuar, care sa te ajute sa te eliberezi de stresul cotidian. Nu e nevoie sa cheltuiesti sume mari de bani pentru a schimba aspectul baii. Daca pui accentul pe cateva mici detalii, baia ta poate capata o noua infatisare.


1
Imbunatateste podeaua


Covorasele
de baie pot sa schimbe aspectul incaperii si sa acopere o gresie prea uzata. Daca ai o baie simpla, de alba, poti sa optezi pentru carpete colorate, eventual cu model floral sau geometric. O greseala des intalnita este asortarea carpetei din baie cu mocheta de pe hol sau, mai rau decat atat, asezarea in baie a unei bucati de mocheta la fel ca cea de pe hol.

Indiferent pentru ce model optezi, este recomandat sa alegi carpete de baie care au o fata impermeabila, pentru a nu fi nevoit sa le scoti din baie de fiecare data cand faci dus. Ulterior, este bine sa mai adaugi cateva elemente de decor ca diverse accesorii sau prosoape in nuante asemanatoare carpetelor, iar baia ta va capata un aspect mult mai vesel.

Pe de alta parte, daca gresia din baia ta arata bine, renunta la carpeta. Sau, daca bugetul iti permite, poti sa inlocuiesti gresia cu una cu aspect de marmura sau pietre si nu vei mai avea nevoie de nimic altceva pentru a completa aspectul. Vei da luminozitate incaperii care va capata un aspect mai rafinat.

Sursa: www.venuscarpets.com


2
Schimba oglinda


Schimbarea oglinzii din baie ar putea da un nou aspect incaperii. Poti sa optezi pentru o serie de modele, cu forme diverse, cu sau fara rama, cu spoturi suplimentare sau atasata de usile unui dulapior.
In functie de restul obiectelor din baie, poti alege o oglinda cu rama venetiana, pentru un decor in stil Victorian sau una cu rama de lemn pentru o baie decorata in stil rustic sau elegant, in functie de tipul lemnului pentru care optezi. De asemenea, poti opta pentru un model de oglinda de baie cu rama cromata. Cromul va da o stralucire aparte si se potriveste aproape oricarei bai cu un design contemporan.

Daca vrei sa-ti transformi baia intr-un mini-spa, opteaza pentru o oglinda ovala sau pentru una cu becuri incorporate. Aceasta din urma este ideala in momentele in care vrei sa faci o baie relaxanta pentru ca poti sa aprinzi doar becurile din jurul oglinzii si vei crea o atmosfera intima.


3 Reconditioneaza obiectele sanitare


Chiuveta, vasul de toaleta si cada sunt piesele de baza dintr-o baie. In functie de forma si designul lor, baia ta isi va schimba total aspectul. Nu este nevoie sa le inlocuiesti neaparat pe cele vechi, le poti reconditiona. Daca n-ai reusit sa le cureti cu solutii speciale din comert, un spray de vopsea pentru obiectele sanitare ti-ar putea fi de mare folos. Atentie insa cum folosesti acest spray. Citeste cu atentie instructiunile pentru ca orice greseala poate duce la aparitia unor urme inestetice pe cada sau chiuveta din baie.


4
Schimba bateriile


Pentru a da o nota de eleganta baii tale este suficient sa schimbi bateriile si capul de la dus. Exista sute de modele pe piata asa ca in scurt timp vei gasi un model pe gustul tau. Poti opta pentru de chiuveta mai lungi si un set de dus cu pipa lunga pentru o baie de tip spa.

Exista si modele inspirate din , care imita bronzul. Alaturi de o oglinda venetiana, acestea vor creau un aspect de invidiat.

Pentru o baie contemporana, poti sa optezi pentru baterii cu senzor de miscare, ce te va ajuta sa reduci la jumatate consumul de apa.

Sursa: www.dscdecohome.com


5
Accesorizeaza baia


Cateva accesorii, nu foarte scumpe dar alese cu grija, vor da o nota de eleganta sau una nonconformista baii, in functie de preferintele tale.

prosoape moi, care sa se asorteze la culoare cu celalalte elemente din baia ta. Chiar daca pare exagerat, prosoapele sunt un element extrem de important din baie iar o alegere buna poate completa aspectul incaperii.

De asemenea, poti sa schimbi suportul pentru periutele de dinti si paharele. Este indicat sa optezi pentru unele care se afla in concordanta cu restul mobilierului din baie. Spre exemplu, daca alegi o oglinda cu rama cromata, opteaza si pentru accesorii din acelasi material sau, daca ai o baie eleganta, opteaza pentru unele cu aspect de ceramica sau lemn.

Daca esti o fire romantica, lumanarile parfumate de diverse marimi, vor completa designul baii tale si se vor dovedi extrem de utile atunci cand vrei sa te relaxezi. Aseaza-le peste tot, astfel incat lumina acestora sa te inconjoare in timp ce tu te scufunzi in apa imbietoare.

De asemenea, poti sa asezi in jurul cazii cateva scoici. Este bine sa le folosesti chiar pe cele cu care te-ai intors din concediu de la mare sau iti poti cumpara unele decorative, din magazinele de specialitate.

Daca esti o fire nonconformista si, in acelasi timp dispui si de o baie spatioasa si luminoasa, poti sa accesorizezi aceasta incapere cu plante. Exista numeroase specii de plante care se dezvolta bine in conditii de umiditate excesiva si luminozitate redusa.

Sursa foto : victorianbathrooms4u.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea