Amenajarea casei

#vitralii #design interior

Vitraliile - tehnici nonconformiste de design interior

Vitraliile reprezinta accesorii de design ce pot duce cu gandul la cladirile vechi sau chiar la biserici. In ultimul timp optiunea vitraliilor a fost readusa la viata de designerii moderni, datorita versatilitatii reprezentata de aceasta tehnica.

Vitraliile pot fi o completare a ferestrelor sau usilor si mai mult decat atat, specialistii recomanda utilizarea pentru orice stil.

Inca din cele mai vechi timpuri, mai cu seama in Roma secolui I, vitraliile aveau forma unor bucati de sticla ce se personalizau pe diverse forme, persoanele cu simt creativ ale vremii au descoperit faptul ca acestea se pot picta pentru utilizarea lor in castele, desenele fiind caracteristice zonei si perioadei respective. Recent, vitraliile sunt vazute ca elemente de arta ce pot decora diverse spatii pentru a crea un efect arhitectural special.

La noi in tara, printre orasele ce induc prin arhitectura locala aspecte istorice se poate incadra Clujul. Proprietarii locuintelor private pot opta pentru o decorare corespunzatore cu modele variate de la un magazin cu specific in design si anume pe Artbient.ro.

Clujul, orasul cu un potential turistic ridicat, poate impresiona si prin modul de decorare al locuintelor individuale, astfel localnicii pot opta pentru vitralii Cluj de pe site-ul mentionat.

Designerii moderni recomanda utilizarea vitraliilor in locuinte sau in spatii mici, atat pentru efectul vizual de spatiu, cat si pentru jocul de culori combinate cu lumina naturala.

Tehnicile de fabricare a vitraliilor sunt diverse respectiv de pictare a sticlei sau de ansamblare a diferitelor bucati colorate de sticla si prin armarea lor.

Vitraliile, indiferent de tehnica prin care sunt realizate, se recomanda a fi decorate astfel incat sa produca acel efect vizual de efect, dar sa nu fie nici in alta extrema de a fi prea incarcate de motive, deoarece poate parea un stil obositor. In orice caz, indiferent de tehnica, elementul definitoriu ce denota originalitatea in alegere este acela ca presupune munca de detaliu, precizie si suficient tip de pregatire.

Vitraliile - elemente ce leaga istoria de stilul modern

Designerii de la Artbient.ro pot recomanda vitralii Cluj, precum si pentru alte localitati ce se realizeaza asemanator in tehnica Tiffany din cupru si cositor sau prin metoda firului de plumb. Vitraliile se regasesc la granita dintre pictura, tehnica si arta.

Cei de la Artbient.ro executa tehnicile manual din sticla fuzionata si pictata sau sticla decorativa de Murano. Acestea se pot plia pe diferite tipuri de interior, fiind propuse pentru usi, geamuri, pereti despartitori etc. Pasionatii de arta ai ARTBIENT doresc sa confere un echilibru intre jocurile de lumina si culori.

Paradoxul dintre modelul arhitectural istoric al vitraliilor si optiunea designerilor moderni nu face altceva decat sa surprinda. Tendintele de decorare ce conecteaza generatii la rand si stiluri diferite de arta pot fi utilizate si in prezent datorita elegantei si a originalitatii pentru fiecare model. Dezvoltarea tehnicilor de pictura face din modele vitraliilor moderne un joc de creativitate si in acelasi timp aduc in case aerul contemporan vazut ca fiind elementul definitoriu ce incadreaza design-ul complex al unei locuinte.

Specialistii recomanda utilizarea vitraliilor pe un spatiu cat mai mare din casa si doresc o evolutie in acest sens, prin decorarea bailor si bucatariilor sau a altor spatii care erau mai putin vizate.

Acest aspect a fost luat in considerare deoarece combinarea bucatilor din sticla in culori diferite, dar si in desene specifice poate aduce o schimbare semnificativa in perceptia asupra spatiului. Astfel tendinta de spatiu extins, aspect pe care se bazeaza stilul modern poate avea o rezolvare ce pare a fi vintage.

Metoda Tiffany utilizata si de cei de la Artbient.ro pentru vitralii, foloseste cioburi de sticla colorate in masa, iar pe margine se regasesc aplicatii ale foitelor de cupru. Bucatile sunt perimetral imbracate cu foita de cupru, iar avantajul consta in faptul ca se pot realiza modele complexe intr-o varietate de forme si dimensiuni si posibilitatea de a introduce detalii artistice variate.

Tehnica Tiffany consta in realizarea unui sablon si numerotarea efectiva a bucatilor pentru ca mai api sa fie ansamblate conform modelului. Aceasta tehnica prezinta aspectul versatilitatii si in functie de forma se poate plia si confectiona pentru diferite utilizari precum lampi sau lustre, acestea putand fiind curbate.

Modele de vitralii Cluj, dar si pentru alte localitati, impreuna cu idei inedite in designul interior se pot regasi pe Artbient.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare