Amenajarea casei

#ustensile bucatarie #electrocasnice bucatarie #masina de tocat #robot de bucatarie

Ustensile de bucatarie necesare iarna

Iarna, cu precadere in preajma sarbatorilor, bucataria devine un spatiu al aromelor si al preparatelor gustoase. Cum de Craciun si de Revelion gatesti si tu mancaruri traditionale, este important sa ai la indemana o serie de utile in prepararea acestora. Care sunt cateva dintre cele de care ai putea avea nevoie, descopera in continuare!

1 carne

Cand te gandesti la sarmale , masina de tocat este unul dintre ajutoarele tale de nadejde in bucatarie! Manuala sau electrica, aceasta este disponibila intr-o gama foarte variata, la cele mai diverse preturi in functie de dotari.

Una dintre cele mai ieftine este Vortex VSMG-55M1, cu putere de 1200W si 2 trepte de viteza. O poti gasi la pretul de circa 140 lei pe compari.ro

Daca iti doresti o masina de tocat mai performanta, ai putea opta, printre altele, pentru Gorenje MG 200 TJW, cu o putere de 2000 W, cu o viteza de tocare de 2,2 kg/min, functie de rotatie inversa si carcasa metalica rezistenta. Pretul este de 469,90 lei si o poti comanda de pe compari.ro.

2 Aparat de facut carnati

Carnatii proaspeti, de casa, sunt o alta delicatesa de Craciun. De aceea, un aparat destinat prepararii lor nu ar trebui sa iti lipseasca din bucatarie! Iata cateva sugestii:

- Aparat de facut carnati Kaiserhoff KH-8901 pentru 3,5 kg carne, din fonta, cu 3 accesorii de dimensiuni diferite; pret: 94,61 lei pe abcplus.ro;

- Aparat de facut carnati Bergner BG-3705, din aluminiu, cu 3 accesorii de 15, 19 si 22 mm; pret: 86,99 lei pe abcstore.ro.

3

Ideal pentru cele mai diverse , robotul de bucatarie te ajuta sa economisesti timp si se va dovedi util cu precadere in perioada aglomerata a sarbatorilor cand gatesti mancaruri gustoase pentru masa de Craciun si de Revelion.

Iata si cateva sugestii:

- Robot de bucatarie Vortex VFP-5001, cu putere de 500 W, capacitate de 0,8 l, 4 trepte de viteza si functii de storcator de cictrice, blender, pulse; pret: 127,90 lei pe compari.ro;

- Robot de bucatarie Philips HR 7766, putere 1000 W, capacitate 2,5 l, blender, presa citrice, accesorii framantare, accesorii umplere carnati, cutit de tocare, disc de feliere, storcator fructe, razatoare; pret: 924,24 lei pe magazinieftin.ro.

4 Alte ustensile utile in bucatarie

Pe langa aparatura performanta si specializata care iti va usura simtitor munca in bucatarie, exista cateva ustensile simple care isi gasesc locul indiferent de situatie in spatiul tau de gatit.

Cele de care vei avea nevoie de sarbatori pentru a pregati mancaruri gustoase sunt, printre altele:

- tava pentru cozonac: 10 - 20 lei
- tava pentru prajituri: 10 - 20 lei
- tava pentru tort: 20 - 30 lei
- tava de chec: 5 - 9 lei
- tava pentru friptura: 9 - 20 lei
- forme prajituri: 30 - 50 lei
- facalet : 20 - 150 lei
- mixer: 35 - 550 lei
- oala de lut pentru sarmale: 30 - 70 lei

Pe langa aceste ustensile, nu uita sa iti decorezi masa de sarbatori cu vesela si tacamuri speciale. Optiunile sunt nelimitate, de la vesela cu motive de Craciun la cea eleganta, din portelan. O alegere inspirata sunt si paharele de cristal, ideale pentru o masa festiva.

Sursa foto: cadouricadou.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea