Amenajarea casei

#tendinte design interior #amenajare casa #design interior

Unele modificari in locuinta pot fi paguboase. Care sunt tendintele de design interior de care ar trebui sa te feresti

Unele idei de design interior te pot inspira sa creezi locuinta la care ai visat. Din pacate, exista si tendinte de care ar trebui sa te feresti, ca sa nu regreti peste cativa ani.

Exista stiluri de amenajari interioare care arata bine in reviste si in pozele de pe internet, insa nu sunt practice. Motivele pot fi variate: poate fi vorba de vorba de tendinte care ies rapid din uz (ceea ce e deosebit de neplacut in cazul obiectelor scumpe sau dificil de inlocuit), fie de materiale de slaba calitate sau cu o intretinere dificila.

Iata cateva exemple de tendinte aspectuoase din amenajarile interioare care pot avea consecinte neplacute:

Finisaje si instalatii iesite din comun, care se pot demoda rapid

Tendintele vin si pleaca. De aceea, e preferabil sa optezi pentru decoratiuni in trend care sunt simplu de inlocuit, precum pernele, perdelele, covoarele sau mobilierul, cum sunt scaunele si masutele. Specialistul in decoratiuni interioare Anishka Clarke recomanda o abordare mai conservatoare in cazul finisajelor si instalatiilor din baie si bucatarie, potrivit Architectural Digest.

La un moment dat, au fost la moda bateriile de culoare roz auriu, care au fost inlocuite destul de rapid de proprietari, ceea ce i-a costat suplimentar. E mult mai practic sa optezi pentru baterii de baie si bucatarie in culori populare, cu aspect modern sau vintage, asa cum sunt aceste modele variate. E important ca instalatiile din baie si bucatarie sa fie usor de asortat, dar si sa te asiguri ca vor ramane cel putin cativa ani in tendinte.

De asemenea, evita faianta si gresia care ies foarte tare in evidenta, fie prin culori, fie prin model. Daca te vei plictisi sau vei dori o schimbare, aceasta va fi costisitoare si greu de pus in practica.

Rafturi deschise in bucatarie

In bucatarie, rafturile suspendate deschise pot crea senzatia unui spatiu aerisit, insa e bine sa analizezi cu atentie latura practica inainte sa decizi sa le montezi. Daca nu esti genul foarte organizat, care pastreaza in permanenta o casa curata si ordonata, e mai bine sa le eviti. Altfel, in loc de simetrie, vei da ochii cu dezordine, de fiecare data cand intri in bucatarie.

Totodata, intreaba-te cat de asortate sunt farfuriile, castroanele, tigaile si oalele tale? inainte de a te decide sa urmezi acest trend, incearca un experiment: deschide toate rafturile din bucatarie si analizeaza cat de aspectuoase sunt obiectele din interior. Cel mai probabil, bugetul pentru amenajarea bucatariei nu include si inlocuirea veselei.

Interioare complet albe

Cel mai probabil ai vazut in fotografii dormitoare albe superbe, bucatarii albe minimaliste si livinguri albe contemporane. Stilul poate fi chic, scandinav sau pur si simplu modern. in realitate, insa, acesta nu este deloc o alegere practica. Din pacate, murdaria va iesi in evidenta imediat, iar curatenia trebuie sa fie frecventa si meticuloasa.

Pe langa faptul ca sunt greu de intretinut, camerele complet albe nu sunt foarte confortabile pentru ochi, putand deveni rapid obositoare. in plus, ai nevoie de pricepere la decoratiuni interioare sau de ajutorul unui profesionist, altfel risti sa obtii aspectul neplacut de spital, in special in camere cum sunt bucataria sau baia.

Straturi de covoare

E usor de inteles de ce a acest trend a devenit popular: covoarele pot oferi personalitate unei camere si au acel aspect relaxant si confortabil. Atunci cand suprapui multe covoare mici sau medii, apare o problema: creste riscul sa te impiedici si sa te lovesti, conform BHG. Aceasta este de evitat in special in casele cu copii. E preferabil sa te limitezi la un covor sau sa delimitezi clar zonele, fara sa pui covoarele unele peste altele.

Sursa foto: Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului