Amenajarea casei

#amenajarea casei #decorarea casei

Trucuri utile pentru a-ti transforma apartamentul intr-un spatiu frumos de trait

 

De ce simtim nevoia de a ne face locuinta cat mai frumoasa posibil? Pentru ca doar asa o putem privi ca pe un camin in care ne regasim, in care putem fi optimisti si in care ne incarcam cu energie pozitiva.

Un apartament frumos, cu o atmosfera placuta, te ajuta sa scapi de stres, melancolie, vibratii negative. Iata cateva ponturi care te vor ajuta sa iti transformi locuinta intr-un loc care sa-ti ridice moralul si sa-ti imbunatateasca  starea de spirit.

Optimizati camera

Daca locuiti intr-o garsoniera si considerati ca este cam putin loc, probabil nu folositi spatiul la capacitate maxima. Puteti compartimenta camera cu ajutorul unor separatoare. Acestea pot fi rafturi, dulapuri, draperii, paravane sau orice altceva va trece prin cap, atat timp cat le folositi creativ. Pe cat de mult posibil, folositi piese de mobilier care se pot muta si plia usor pentru a putea transforma spatiul rapid intr-unul functional. Nu folositi canapele masive si mese, daca nu se potrivesc situatiei, nu aglomerati spatiul cu mobila si obiecte de decor.

Concentrati-va pe interior

Cel mai important lucru de retinut atunci cand doriti sa va sporiti aspectul casei este interiorul. Peretii si mobila trebuie sa fie intr-un echilibru placut;  o oglinda mare montata pe peretele opus ferestrelor sau balconului va face camera sa para mai luminoasa si mai spatioasa.

De asemenea, concentrati-va pe aspectul podelei. Majoritatea apartamentelor au pardoseala beton, fiind mai durabila si mai usor de intretinut in comparatie cu cele din lemn sau linoleum. Daca locuiti cu chirie si nu puteti aduce imbunatatiri locuintei, puteti folosi un covor mare care sa o acopere si sa creeze atmosfera dorita.

Fiti un strateg al culorilor

Alegerea culorii potrivite pentru amenajarea locuintei poate crea o armonie perfecta si exact acea stare de spirit pe care o cautati. Nu lasati lipsa de culoare, de imprimeuri si texturi sa va transforme casa intr-un spatiu banal si plictisitor.

Daca doriti sa va transformati spatiul personal intr-unul sofisticat, puteti folosi o baza neutra pentru pereti pe care sa o mixati mai apoi cu alte nuante neutre sau culori pastelate.

Ascundeti in mod creativ obiectele care deranjeaza privirea

Folositi dulapuri si rafturi pentru a ascunde acele lucruri fara utilitate in fiecare zi. Daca aveti o gramada imensa de carti adunate intr-o colt de camera, aranjati-le estetic pe niste rafturi. Daca aveti multe cabluri insirate pe langa pereti, le puteti „masca” inteligent fie cu sine speciale, fie cu obiecte hand-made. Scapati de obiectele pe care nu le folositi pentru a aerisi locuinta si va veti simti mult mai bine.

Fiti organizati

Ordinea este cel mai bun decor in orice locuinta. O casa in care toate lucrurile sunt imprastiate nu va putea fi niciodata o casa frumoasa. Puneti hainele pe umerase, etichetati cutiile, desemnati destinatii specifice pentru fiecare sertar in parte si depozitati pantofii si gentile in dulapuri. Pe langa avantajele de ordin estetic, va va fi mult mai usor sa gasiti lucrurile pe care le cautati prin casa.

Un apartament placut din punct de vedere estetic ne aduce pozitivitate, iar ideile de amenajare sunt o multime. Trebuie doar sa va folositi creativitatea si imaginatia pentru a face spatiul frumos si confortabil.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea