Amenajarea casei

#baie #spatiu #chiuveta #toaleta

Trucuri pentru o baie mai spatioasa

Intotdeauna exista loc de mai bine atunci cand vine vorba de baia noastra. Nu o vedem niciodata suficient de spatioasa si tragem cu ochiul cand mergem in vizita doar doar mai furam niste idei. Iata cateva elemente de care trebuie sa tii cont pentru a avea o baie cat mai spatioasa.


1 Alege o culoare deschisa

O baie mica iti da senzatia ca te afli intr-un cub, cu sanse mari de a-ti pierde echilibrul. Este foarte important sa oferim peretilor o culoare cat mai deschisa pentru a reflecta lumina spre creerea senzatiei de spatiu mai larg.

Fie ca este vorba de faianta sau de vopsea lavabila, nu pica in plasa culorilor mate si inchise, deoarece vei avea doar o senzatie de sufocare. Nuantele de alb, bleu, vernil, roz, bej – precum si combinatii ale acestora iti vor indeplini o prima dorinta in ceea ce priveste aspectul baii tale.

2 Fa un compromis: cada sau dus?

La prima vedere oricine poate spune ca o cabina de dus ocupa mai putin spatiu decat cada. Daca iti plac baile cu spuma si nu esti cea mai grabita persoana din oras, atunci nu renunta la idee. Poti in schimb sa achizitionezi o cada putin mai mica, cu picioare, si astfel scapi de masca suparatoare ce oricum ocupa destul spatiu si sectiona agresiv incaperea. 

Cabina de dus, intr-adevar, iti lasa o bucata considerabila de loc liber pe care sa-l folosesti dupa bunul plac. Este indicat sa iei aceasta decizie cu gandul la viitor. Daca ai in plan un copil, atunci iti va fi greu sa te descurci cu cabina de dus.

3 Renunta la chiuveta pe picior

Alege o chiuveta cu margini generoase, pe care poti aseza suportul pentru periute de dinti, savoniera etc. Renunta la clasica etajera intermediara intre chiuveta si oglinda, in favoarea unei oglinzi mari, sau a unui corp cu oglinda incorporata

Unul dintre cele mai bune spatii de depozitare a celor necesare intr-o baie, este zona inferioara chiuvetei. Inlocuieste piciorul mare si greu din ceramica, cu o masca bine compartimentata. Poti depozita aici produse de curatat, manusi, perii sau unele produse de ingrijire ce suporta temperaturile mai ridicate si umezeala.

4 Opteaza pentru mai multe spatii de depozitare

Iata cateva idei testate si aprobate de catre utilizatori:
•    Rafturile suspendate. Le poti plasa pe peretii din jurul cazii si astfel vei avea mereu la indemana samponul, balsamul, masca de par sau gelul de dus; asa vei folosi un spatiu care  nu permite amplasarea unui dulap de sine statator;

•    Carligele sunt de mare ajutor. Le poti plasa pe o bara montata in perete, le poti lipi sau prinde cu un surub, in functie de model si de rezistenta. Sunt ideale pentru prosoape, bureti sau halat;

•    Dulapul. Daca a mai ramas un colt cu care nu stii ce sa faci, atunci cumpara un dulap. Nu te speria. Exista dulapuri foarte inguste, dar in acelasi timp foarte inalte. Un astfel de corp de mobilier poate fi gasit in diferite nuante, are numeroase rafturi si o usa cu geam transparent. Dulapul are 4 picioare rezistente, pentru a evita patrunderea apei in interior. In el poti depozita toate cele necesare: prosoape, halate de baie, produse cosmetice sau de curatenie.
Daca spatiul chiar nu este de partea ta, atunci plaseaza acest corp in afara baii, pe peretele alaturat usii. Iti va fi usor sa il accesezi, si astfel vei avea o baie absolut libera;

•    Etajera pe rotile. Are o inaltime de 70 cm si 3 rafturi. Este foarte usoara si o vei manevra fara probleme. Este solutia noastra pentru baile prelungite cu spuma, lumanari, sampanie si muzica in surdina. Pe ea poti aseza acele lucruri care nu isi au locul in mod normal in baie, insa fara de care seara ta ar fi banala.
5 Alege masina de spalat potrivita

Aici nu ar trebui sa existe semne de intrebare. Alege o masina cu deschidere perpendiculara, mai exact, cu capacul in partea de sus a masinii, si nu pe latura din fata – frontala. Astfel o poti plasa oriunde, fara a mai acorda o marja de deschidere a usii.
6 Adauga accesorii pentru un plus de personalitate

Nu uita acest lucru atunci cand iti alegi covoarele sau perdeaua de dus. Uita de modele clasice cu delfini si stele de mare, in favoarea unora nonconformiste, in ton cu nuantele din jur. Mici pete de culoare vor pune accente pe anumite zone.
Daca optezi pentru o vaza cu flori sau pietricele, atunci alege una din sticla, transparenta, pentru a nu bloca spatiul din jurul sau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului