Amenajarea casei

#ulei #haine #pete #tesaturi

Trucuri pentru a scapa de petele de ulei

Ti s-a intamplat vreodata sa nu mai poti purta o anumita piesa vestimentara pentru ca nu ai reusit sa indepartezi petele de ulei de pe ea? O pata de ulei sau grasime pe bluza preferata iti poate crea numeroase neplaceri mai ales daca este mai veche. Daca nu esti fanul detergentilor sau nu ai la indemana solutii speciale pentru pete este bine sa stii ca exista mai multe trucuri la care poti apela pentru a rezolva aceasta problema. Iata cateva dintre ele:


1 Petele de grasime proaspete se scot usor daca adaugi pasta de dinti peste pata si freci usor cu miscari circulare.

Lasa pasta de dinti sa actioneze pana se usuca dupa care spala tesatura in mod normal, cu detergent si apa calda.


2 De asemenea, faina de cereale scoatepetele de grasime de pe tesaturi, daca este aplicata imediat dupa producerea petei.

Acopera pata cu faina si las-o sa actioneze pentru cateva zeci de minute, dupa care ar trebui sa fie foarte simplu sa cureti. Poti inlocui faina cu amidon.


3 O alta solutie eficienta este sa aplici pudra de talc sau sare de bucatarie peste pata de ulei sau grasime.

La fel ca in cazul fainei, lasa-le sa actioneze timp de cateva minute dupa care spala tesatura in mod normal.


4 In caz ca pata este mai veche aplica detergent de vase peste ea si lasa tesatura la inmuiat timp de cateva zeci de minute, dupa care spal-o in mod normal, la masina de spalat.

In cazul in care pata nu a fost indepartata in totalitate vei avea mai mult succes daca repeti procedeul si a doua oara.


5 O alta solutie pentru petele de ulei si grasime mai vechi de pe materialele de culoare alba de aceasta data este sa dizolvi 4 linguri de sare de bucatarie si 4 linguri de amoniac intr-un recipient cu 250 ml apa calda.

Aplica solutia obtinuta peste pata si freaca bine cu o carpa din bumbac sau un burete.


6 Un alt truc recomandat pentru tesaturile de culoare alba este sa iei o bucata de vata inmuiata neofalina, eter, amoniac, alcool etilic si sa freci bine pata cu ea, dupa care sa speli tesatura in mod normal.


7 Tot pentru a indeparta petele de ulei de pe tesaturi poti folosi o solutie formata dintr-o ceasca de apa calda, crema de ras si amoniac.

Tamponeaza pata cu ajutorul unei carpe inmuiata in solutia obtinuta pana la disparitia petelor dupa care spala haina in mod normal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea