Amenajarea casei

#casa bunicilor #transformare casa #amenajare casa

Transforma casa bunicilor in cel mai placut loc

Viata in mediul urban ridica mai multe probleme in aceasta perioada. Chiar daca nivelul stresului este, de obicei, mai ridicat fata de viata la tara, orasul te expune mai multor riscuri in pandemie. Posibilitatea de infectare cu noul coronavirus, un flux mai mare de informatii – toate acestea pot provoca stari de neliniste si anxietate. Una dintre solutiile la indemana pentru multi oameni este retragerea la tara, in casa bunicilor si in mijlocul naturii. Daca ai aceasta posibilitate, iata cum poti transforma casa in care ai copilarit intr-un sanctuar pentru aceste vremuri nesigure:

 

Pastreaza stilul traditional

Nu incerca sa copiezi stilul apartamentului tau din oras la tara, ci pastreaza magia traditionalului. Elementele rustice, precum lemnul si lana, te vor ajuta sa te bucuri de o iarna confortabila, intr-un peisaj de poveste. Avand in vedere ca instalatia termica lipseste la sat, va trebui sa gasesti solutii la preturi rezonabile si care sa ofere un grad ridicat de caldura. Un semineu este ideea perfecta pentru un spatiu precum casa bunicilor, iar daca aceasta nu necesita reparatii mari sau renovare completa, te vei putea bucura si de o instalare usoara. Un semineu potrivit pentru spatiul din living te va ajuta si mai mult sa te bucuri de oaza ta de liniste departe de oras. In jurul acestuia poti amenaja spatiul de relaxare, care trebuie sa includa o canapea, fotolii, un covor pufos, dar si surse de lumina care iti permit sa termini ziua cu o carte, un pahar de vin si inspiratie.

Ocupa-te de reparatiile necesare

Daca vrei sa te retragi in casa de la tara pe timp de iarna, poate cel mai important aspect este izolatia. O casa neingrijita timp indelungat va lasa de dorit la acest capitol, insa o casa de care cei din familia ta au avut grija va necesita doar cateva reparatii pentru a pune la punct ultimele detalii inainte de instalarea gerului. Cheama o echipa de mesteri pentru a primi o parere avizata inainte de a alege sa te ocupi personal de ceea ce pare in neregula la prima vedere. Trebuie sa te pregatesti pentru posibilitatea de a fi nevoie de lucrari pe o perioada mai lunga, asa ca demareaza acest proiect cat mai repede. Avantajul pe care il ai daca lucrezi remote este ca poti fi prezent la locatie cat timp trebuie sa supervizezi activitatea muncitorilor. Mai apoi, te poti bucura de casa bunicilor pe termen lung sau cand ai nevoie de o pauza de la ritmul urban.

Instaleaza geamuri care izoleaza bine, dar pastreaza farmecul locului

Indiferent de zona geografica in care se afla casa, va fi necesar sa te ocupi de o izolare termica si fonica temeinica. Ia in considerare viteza cu care bate vantul in zona, temperaturile la care se poate ajunge pe timp de iarna si pozitionarea fata de soseaua principala. Nu te vei putea odihni intr-o casa cu geamuri vechi, din lemn, chiar daca acestea sunt duble. Solutia perfecta, chiar si pentru casele cu aspect traditional, sunt geamurile cu tamplarie din PVC care imita aspectul lemnului. O casa veche nu trebuie reconstruita din temelie pentru a-ti satisface nevoile de orasean, ci trebuie sa aiba acele elemente moderne care o fac practica, alaturi de detalii rustice, care pastreaza farmecul caselor de la tara.

Bucura-te de evadare ori de cate ori simti nevoia si nu lasa aceasta perioada sa te influenteze negativ. Daca ai o casa la tara, nu trebuie decat sa o amenajezi pe gustul tau, sa o renovezi daca este cazul si sa gasesti linistea de care ai nevoie.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea