Amenajarea casei

#accesorii pentru baie #accesorii baie

Top 7 accesorii pentru baie - criterii de alegere

In orice decor, accesoriile sunt considerate piesele de rezistenta, care au puterea de a infrumuseta spatiul. Baie, avand in vedere ca este un loc destinat relaxarii, loc de unde confortul nu ar trebui sa lipseasca, trebuie sa fie amenajata cat mai aerisit, pentru a face loc si accesoriilor esentiale. Iata care sunt cele mai importante accesorii care nu ar trebui sa lipseasca din nicio baie!

Cele mai important accesorii pentru baie

Pentru fiecare zona din baie exista accesorii care pot schimba aspectul. Rolul acestora accesorii pentru baie este de a forma un tot unitar cu intregul decor, dar si de a corespunde necesitatilor membrilor familiei. Pe langa rolul practic pe care il au aceste accesorii, multe dintre ele creaza o atmosfera eleganta de relaxare si intimitate.

Oglinda. Pozitionata deasupra chiuvetei, oglinda montata in baie poate reflecta lumina, marind spatiul din punct de vedere vizual. Forma oglinzii poate avea un rol semnificativ in design-ul final, modelele in tendinte avand acum si lumini incorporate, tocmai pentru a spori gradul de confort.

Suport pentru prosoape. Cu rol in primul rand practic, un suport pentru prosoape trebuie montat langa chiuveta, dar si inca unul apropiat de cabina de dus ori de cada. Modelul de suport il alegi in functie de preferinte, dar si de spatiul disponibil. Poti alege unul de dimensiuni mici, un suport tip inel, care sa se incadreze pe perete ori o bara de prosoape, care sa iti ocupe mai mult spatiu din perete.

Cutii de depozitare. Daca spatiul nu iti permite sa iti asezi toate produsele cosmetice de care ai nevoie, atunci apeleaza la cateva cosulete/cutii pentru depozitare. Acestea vor crea si un aspect unitar, evitand aglomerarea spatiului in mod inutil.

Perdea pentru dus. Daca ai cada, atunci este recomandat sa ai si o perdea de dus. In felul acesta nu vei arunca apa in toata baia si nici nu risti sa aluneci in momentul in care iesi din cada.

Accesorii mici. Suportul pentru hartie igienica, pentru periuta de dinti ori pentru sapun sunt obligatorii in baie. Chiar daca au dimensiuni mici, acestea au o insemnatate majora pentru stilul de amenajare deja ales, tocmai din acest motiv nu poate fi cumparat orice produs.

Covoras de baie. In primul rand covorasul pentru baie trebuie sa aiba suprafata antiderapanta avand in vedere umezeala din baie. Pe langa asta, trebuie un model de covoras moale, care sa iti asigure confort cand stai cu picioarele pe el.

Cos pentru depozitarea hainelor. Daca spatiul iti permite, cel mai comod este sa ai in baie cosul pentru hainele murdare. In felul acesta iti va fi mai usor sa iti aranjezi lucrurile si sa optimizezi spatiul util.

Alegerea tuturor accesoriilor, asa cum spuneam, tine de preferinte, insa aspectul principal de urmarit este calitatea. Montajul acestora trebuie sa fie unul facil, pe care sa il poti face chiar si tu singur acasa.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare