Amenajarea casei

#dotare bucatarie # produse bucatarie #amenajare bucatarie #bucatarie

Top 5 produse care nu trebuie sa lipseasca din bucataria ta

Bucataria este cea mai importanta camera din casa deoarece reprezinta centrul tuturor activitatilor tale. Fiecare zi incepe si se incheie in acest spatiu complex si perfect organizat. Dimineata ai nevoie de o ceasca de cafea, de un ceai cald sau de un mic dejun delicios, iar in timpul zilei acolo gatesti pranzul sau cina pentru familie si prieteni.

 

Petreci foarte mult timp in bucatarie, motiv pentru care ai nevoie de un mediu linistit si confortabil. O incapere functionala trebuie sa se potriveasca gusturilor tale si sa fie dotata cu produsele necesare unei persoane active. Iata cateva lucruri care nu trebuie sa lipseasca dintr-o bucatarie foarte bine echipata!

Un espressor bun de cafea

Cafeaua este nelipsita din meniul oamenilor moderni, cu un ritm de viata alert. Atunci cand te afli in cautarea unei doze de energie si vitalitate, prima ta destinatie dimineata este bucataria.

O ceasca de cafea proaspata iti ofera suflul de care ai nevoie pentru a indeplini sarcinile din timpul zilei. Espressorul este cea mai accesibila optiune, mai ales pentru cei care nu au mult timp la dispozitie pentru prepararea cafelei.

  • Un aparat de calitate prepara o cafea espresso in doar cateva minute deoarece asigura temperatura optima si o presiune de lucru adecvata, poate include rasnita pentru macinarea boabelor de cafea cu cateva secunde inainte de infuzie.
  • O simpla apasare pe buton iti ofera posibilitatea de a te bucura de bautura ta preferata fara sa depui prea mult efort.
  • De asemenea, ai posibilitatea de a opta pentru un espressor cu cronometru si sa setezi timpul astfel incat sa gasesti cafeaua proaspat facuta imediat ce te trezesti.

Cafeaua capsule pentru espressor

Bucataria este locul in care se creeaza amintiri, iar o aroma deosebita a cafelei este intr-adevar una de neuitat. Pe langa necesitatea de a avea un espressor bun, este important de precizat si nevoie utilizarii celor mai bune capsule de cafea Kafune.

  • Fie ca este vorba de Robusta, Arabica, un blend perfect echilibrat intre cele doua sortimente sau de cafeaua decofeinizata, capsulele pentru aparatul espresso nu trebuie sa lipseasca din nicio casa.
  • Aceste doze contin cantitatea potrivita de cafea macinata si sunt special concepute pentru a obtine rapid o bautura plina de gust si energie.

Un dozator de apa

Este important sa alegi echipamentele potrivite pentru bucataria ta, adaptate nevoilor si stilului tau de viata. Un dozator de apa este esential pentru a beneficia intotdeauna de apa potabila, lipsita de impuritati. In plus, utilitatea acestui aparat poate fi extinsa cu usurinta.

  • Mai exact, apa fierbinte de la dozator poate fi folosita pentru prepararea unor mancaruri rapide, precum un mic dejun cu cereale, budinca, creme, supe sau deserturi.
  • Vei salva timp pretios si atunci cand ai nevoie de apa fierbinte pentru prepararea ceaiului, a cafelei ori pentru dizolvarea unor medicamente sau vitamine.
  • Apa de la dozator iti va fi mereu la indemana oricand ai nevoie de o bautura calda sau rece. In plus, prin utilizarea unui astfel de produs, vei proteja mediul inconjurator renuntand la achizitionarea apei in sticlele de plastic.

Un ceainic de calitate

Ceainicul este o ustensila pretioasa in bucatarie deoarece placerea degustarii unui ceai bun presupune prezenta unui produs de calitate care sa asigure prepararea acestuia acasa. Indiferent de sezon, vremea este destul de imprevizibila, iar ceaiul este unul dintre aliatii de nadejde impotriva racelilor sau a alergiilor. In plus, o astfel de bautura consumata dimineata sau seara ofera confort organismului, asigura un somn linistit si o digestie mai buna.

Indiferent daca consumi ceai din considerente care tin strict de sanatate sau daca ai o pasiune pentru aceasta bautura, trebuie sa acorzi atentie detaliilor importante atunci cand achizitionezi un ceainic.

  • De exemplu, materialul din care acesta este confectionat influenteaza mentinerea temperaturii apei, un interior netratat transfera gust bauturii, in timp ce un ceainic din sticla pierde foarte repede caldura necesara infuzarii.
  • Totodata, daca optezi pentru un recipient prea mare vei fi tentat sa lasi prea mult ceaiul la infuzat, iar acesta va capata un gust amar.
  • In cazul in care vrei un produs care poate fi utilizat direct pe flacara, asigura-te ca acesta este prevazut si cu un mecanism de atentionare la fierbere.

Aromele favorite de ceai

Ceaiul este a doua cea mai consumata bautura in intreaga lume, dupa apa. Aromele sunt printre cele mai apreciate caracteristici ale acestei bauturi deoarece contribuie la imbogatirea gustului. Ceaiul verde aromat si proaspat, o infuzie vibranta de plante cu iarba de lamaie si ghimbir sau un amestec special de ceai negru rafinat cu arome imbietoare de bergamota sunt doar cateva dintre esentele care nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie.

Lumea ceaiurilor este o lume a aromelor, a miresmelor si a gusturilor, pe care le gasim intr-o diversitate de combinatii. Ceaiurile la plic reprezinta una dintre cele mai simple variante pentru a obtine rapid bautura preferata intrucat acestea pot include o multime de plante, fructe sau flori.

In stresul si graba zilnica, pe langa aparatura de baza din bucatarie, orice persoana are nevoie de produse care sa ii ofere functiile dorite pentru a-i usura viata, fara a renunta la activitatile preferate.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea