Amenajarea casei

#rufe #spalare #curatare pete #rufe impecabile

Top 5 ponturi pentru a avea rufe impecabile

Oricat de multa grija ai avea, accidentele care lasa urme vizibile pe rufele familiei nu pot fi mereu evitate. Pentru a avea mereu haine, lenjerii de pat , prosoape sau fete de mese impecabile, iata cateva ponturi de care sa tii cont la spalat!

1 Atentie la petele uscate

Ca regula generala, petele uscate sunt mai greu de indepartat decat cele asupra carora ai actionat cat inca erau proaspete. Ce poti face, totusi, in aceasta situatie? Foloseste un burete umed pentru a umezi pata, dupa care aplica o pasta de bicarbonat de sodiu si apa. Lasa pasta sa actioneze timp de 10 minute, dupa care clateste haina si aplica solutiile disponibile in comert pentru indepartarea acestui tip de pata. Atentie: nu lasa pasta de bicarbonat de sodiu sa se usuce pe pata!

2 Cum scapi de urmele creion cerat

Urmele de creion cerat pot insemana sfarsitul unei hainute purtate de cel mic. Inainte, insa, de a abandona lupta in fata acestei pete dificile, ai putea incerca sa o indepartezi cu ajutorul unui spray WD-40. Intrucat nu este potrivit pentru orice tip de material, testeaza spray-ul, in prealabil, pe o suprafata ascunsa.

Daca nu intampini probleme, poti trece la atac: pulverizeaza WD-40 pe pata de creion cerat si lasa solutia sa actioneze timp de 5 minute. Clateste, apoi, cu apa din abundenta si freaca pata cu un burete inmuiat in apa fierbinte si sapun de vase pana cand urma de creion cerat devine o amintire. La final, foloseste un spray din comert, destinat indepartarii petelor, si spala haina la cea mai ridicata temperatura pe care o poate tolera.

3 Sfaturi pentru indepartarea lipiciului

O alta pata dificil de curatat este cea provocata de lipici. Poti incerca, totusi, cateva solutii inainte de a te da batut! Spre exemplu, ai putea sa pui in practica urmatoarea metoda: acopera pata cu vaselina si freaca pana cand poti desprinde fasii din lipiciul uscat. Dupa ce ai inlaturat tot lipiciul, aplica un produs din comert pentru indepartarea petelor si freaca pana cand nu mai ramane nicio urma de vaselina. La final, clateste si, apoi, spala haina ca de obicei.

In cazul in care nu reusesti sa elimini lipiciul in totalitate de la prima incercare, lasa haina sa se usuce si repeta procesul.

4 Cum elimini petele de polen de crin

Crinul este o planta cu un parfum minunat, insa polenul sau iti poate da adevarate batai de cap. Petele determinate de contactul cu acesta sunt greu de indepartat, insa nu imposibil! Intr-o prima faza, scutura cu putere haina pentru a elimina cat mai mult din polenul ramas. Apoi, foloseste scotch sau alt tip de banda adeziva pentru a scapa de firisoarele de polen inca prezente pe suprafata hainei. Repeta pana cand benzile lipicoase nu mai colecteaza polen. La final, clateste pata cu apa rece - nu inainte de a intoarce haina pe dos - si las-o la inmuiat in apa rece timp de o ora. La final, pune haina la spalat la temperatura scazuta.

5 Sorteaza

Una dintre cele mai bune metode de a scapa de grija accidentelor din masina de spalat este sa iti sortezi hainele cat mai bine. Astfel, asigura-te mereu ca separi hainele albe de cele colorate - si verifica de doua ori pentru a detecta eventualele "scapari" -, baga rufele la spalat in functie de materialul lor si ajusteaza termostatul la maxim 40 grade Celsius.

Sursa foto: photo-dict.faqs.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea