Amenajarea casei

#mutare # mutat casa noua #decorare casa #iluminare casa

Te-ai mutat in casa noua? Ce sa faci pentru a te simti confortabil

Te-ai mutat intr-un apartament nou, dar in care nu reusesti sa te acomodezi si sa simti intr-adevar farmecul caminului propriu? Exista cateva trucuri care vor transforma o locuinta in ceea ce poti numi "acasa". Iata care sunt pasii simpli pe care trebuie sa ii urmezi.


Vopseste peretii


De regula, peretii albi ai unui apartament te poti face sa te simti ca intr-un hotel sau, mai rau, ca la spital. Vopseste peretii casei tale (sau macar cate un perete in fiecare camera) cu o culoare intensa. Caramiziul, albastrul, verdele sau movul lavanda sunt doar cateva dintre culorile care te vor ajuta sa dai personalitate caminului tau si sa il faci pe acesta sa para mai primitor.


Personalizeaza locuinta


Chiar si dupa ce iti despachetezi toate lucrurile, ai putea avea senzatia ca nu esti la tine acasa. Rezerva-ti timpul necesar pentru a aranja toate lucrurile, pentru a aseza toate ramele cu fotografii si pentru a bate cuiele in care sa atarni tablourile preferate.

De regula, fotografiile cu prietenii si membrii familiei sunt de mare ajutor in transformarea unui apartament intr-o casa calda si primitoare.


Amenajeaza un colt doar al tau


Investeste intr-un fotoliu comod si moale, pe care sa asezi o patura colorata, iar langa acesta o masuta pe care sa iti aranjezi cartile preferate, o ceasca cu ceai si cativa biscuitei. Va fi, cel putin pentru o perioada, locul din care poti privi intreaga incapere, astfel incat sa te obisnuiesti cu ea intr-un mod treptat, dar eficient.


Decoreaza cu plante


Unul sau doua ghivece asezate in casa ta reprezinta o modalitate excelenta de transforma un apartament in "acasa". Florile iti vor umple locuinta de culoare si frumusete, iar in acelasi timp vor ajuta la filtrarea aerului.

Alege florile in functie de dimensiunea incaperii in care vrei sa le asezi. Daca este un apartament mare, spatios, nu iti ramane decat sa achizitionezi un ghiveci de dimensiuni mari, pe care sa il asezi intr-ul colt, acolo unde este lumina puternica (de preferat langa o fereastra).


Ilumineaza corect casa


Lumina neonului poate fi destul de rece si te poate face sa te simti ca intr-un loc strain, nenatural. Cel mai bine este sa investesti in becuri care emana lumina calda, galbena. Pentru o lumina asemanatoare celei oferite de becul cu incandescenta, poti opta pentru cel cu halogen.


Opteaza pentru mobilier confortabil


Desi primul gand este sa investesti in mobilier care economiseste spatiu, cel mai bine este sa te bucuri de un pat confortabil, de o canapea moale si de un sifonier spatios, in care sa iti poti pastra cu lejeritate toate hainele. Nu incerca sa lasi prea mult spatiu liber - nu vei reusi decat sa te simti mai singur, intr-o incapere mare si goala.


Decoreaza-ti casa de sezon

 

Pentru ca se apropie Halloweenul, poti sculpta cativa dovleci pe care sa ii asezi pe terasa, in balcon sau chiar in camera de zi. De asemenea, aprinde cateva lumanari si bucura-te de un decor inedit.

Un alt sfat este sa organizezi o petrecere in care sa iti inviti toti prietenii. Un astfel de eveniment te va ajuta sa te bucuri de calitatea de gazda, acasa la tine.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare