Amenajarea casei

#portocaliu #culori casa #tangerine tango #tangerine

Tangerine tango: nuanta 2012 pentru casa ta

Tangerine tango , un portocaliu intens, rosiatic, a fost desemnat culoarea anului 2012 de catre Pantone . O nuanta indrazneata, tangerine tango este, asadar, un "must have" pentru orice casa in tendinte! Indiferent daca adori portocaliu sau preferi sa il folosesti cu discretie, iata cum poti insera nuanta tangerine tango in locuinta ta!

1 Tangerine tango, de sus pana jos

Nuanta tangerine tango este calda, placuta, plina de viata, numai buna pentru a transforma o casa intr-un spatiu primitor. Daca iti place aceasta culoare intensa, nu ezita sa o folosesti pentru a decora in cele mai mici detalii o incapere (daca nu chiar intreaga casa).

Tangerine tango se preteaza, asadar, pentru toate suprafetele si obiectele unei camere, de la pereti, la piese de mobilier si decoratiuni. Pentru a obtine un efect deosebit, combina portocaliul puternic cu accente neutre, cum ar fi alb, kaki, maro si negru.

2 Tangerine tango pentru peretii locuintei

In cazul in care vrei sa folosesti nuanta tangerine tango, fara a o raspandi de-a lungul intregii camere ori case, ai putea sa optezi pentru aplicarea ei strict pe peretii unei incaperi. In acest caz, o sugestie ar fi sa optezi pentru o combinatie de culori: vopeste tavanul in rosu, iar peretii, in tangerine tango. In plus, daca iti doresti sa "domolesti" efectul vizual obtinut, insereaza in camera in cauza mobilier deschis la culoare (alb, de pilda).

3 Tangerine tango in dormitor

Fiind o nuanta intensa, senzuala, tangerine tango este ideala in dormitor. In acest sens, poti opta pentru zugravirea peretilor in aceasta culoare deosebita sau chiar pentru inserarea unor decoratiuni in aceeasi nuanta. Daca vrei ceva inedit, adauga in dormitor si cateva imprimeuri interesante (dungi, de pilda), dar si alte culori intense.

4 Tangerine tango folosit cu discretie

Nu esti foarte sigur ca nuanta anului 2012 ti se potriveste? Pentru a da viata, totusi, unei incaperi, fara a abuza de tangerine tango, poti alege sa zugravesti un singur perete in aceasta culoare intensa. Pentru a fi si mai discreta, alege un perete mic (de pe hol, spre exemplu) pe care, insa, sa il pui in evidenta cu ajutorul unor spoturi luminoase. Avantajul? In momentul in care te plictisesti de nuanta sau constati ca te oboseste, poti acoperi rapid peretele tangerine tango cu orice alta culoare preferi.

5 Tangerine tango in bucatarie

Nuanta tangerine tango poate fi inserata cu usurinta si in spatiul bucatariei. Daca nu vrei o incapere de sus pana jos in aceasta culoare, poti alege sa faci cateva insertii istete! De pilda, intr-o bucatarie mare , poti adauga cateva accente tangerine tango sub forma bufetelor si/sau a mesei (daca ai una) din incapere. Si in acest caz, este indicat sa imbini culoarea intensa cu nuante neutre.

6 Tangerine tango intr-un spatiu restrans

Daca incaperile locuintei tale nu ofera prea mult spatiu, accentele tangerine tango ar putea sa creeze un efect vizual interesant. Poti incerca zugravirea peretilor in aceasta nuanta, dupa care nu mai trebuie decat cativa "stropi" de culoare care sa creeze un look simetric.

Sursa foto: houzz.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului