Amenajarea casei

#tablouri #tablouri perete #rame foto #portrete

Tablouri sprijinite de perete, noua senzatie in decorarea casei

De foarte multe ori, ai tendinta de a respecta intru totul reguli stricte atunci cand iti decorezi casa, insa acest lucru inseamna ca nu ai curajul sa-ti pui amprenta asupra amenajarii si ca iti sufoci personalitatea. De acum, te poti gandi de doua ori inainte sa faci totul asa cum fac ceilalti. Daca altii prind tablourile pe perete, tu le poti folosi intr-un mod inedit si, de ce nu, rebel, adica poti sa le sprijini de perete.

Tablourile sprijinite de perete sau de orice alta suprafata verticala sunt noua senzatie in materie de decorare a interiorului. Le poti schimba mult mai usor pozitia, fara sa ramai cu mici cuie batute in zid, si poti accentua un anumit spatiu. Tablourile sprijinite confera camerei un aspect mai relaxat, mai putin rigid.

Tine cont de proportiile tabloului

Daca optezi pentru acoperirea peretelui cu piatra naturala sau cu panouri decorative, iti va fi greu sa agati un tablou pe suprafata lui. In acest caz, ai la indemana o solutie pe cat de ingenioasa, pe atat de atragatoare: sprijinirea tablourilor de perete.

O astfel de solutie poate crea un dezechilibru in ansamblul camerei, prin urmare, este recomandat sa tii cont de proportii.

Pe piesele de mobilier joase, poti aseza un tablou inalt, de dimensiuni mari, intrucat aduce un plus de inaltime spatiului in care este amplasat.




Sursa foto: apartmenttherapy.com

Pe piesele de mobilier inalte sau pe rafturile aflate la inaltime, este recomandat sa asezi un tablou mai micut, pe care il sprijini de perete.






Sursa foto:apartmenttherapy.com

Asaza tablourile direct pe pardoseala

Tablourile de dimensiuni mari pot fi asezate direct pe pardoseala si sprijinite de perete. In acest caz, tablourile creeaza un impact major si sunt principalele puncte de atractie intr-o camera.




Sursa foto: brightnest.com

Completeaza un spatiu lipsa cu tablouri

In camerele cu putine piese de mobilier, aerisite, pot aparea prea multe spatii goale, banale. Din nou, tablourile sprijinite de perete pot fi solutia salvatoare. Tot ce trebuie sa faci este sa asezi tablourile pe pardoseala, in spatiile golase. Vei vedea cum, cu un gest atat de banal, locul altadata ignorat va dobandi personalitate.




Nu doar tablourile pot fi sprijinite de perete, ci si oglinzile mari, portretele sau ramele foto.




Sursa foto: apartmenttherapy.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului