Amenajarea casei

#sunete pe care sa nu le ignori # semnificatie sunete # sunete casa #sunete

Sunetele din casa pe care nu trebuie sa le ignori niciodata

Zgomotele pe care le auzi uneori in casa nu ar trebui trecute usor cu vederea. Ele merita investigate pentru a depista cauza si a interveni daca este cazul. Iata cateva sunete din casa pe care nu ar trebui sa ignori niciodata.

Zgomotul puternic al masinii de spalat

Daca sesizezi ca masina de spalat scoate un zgomot ciudat, ar trebui sa depistezi in ce etapa este si sa analizezi cu atentie sunetele emise. Ele pot semnala probleme mici, dar care, daca nu sunt remediate imediat, pot duce la stricaciuni mult mai mari si la reparatii costisitoare.

Scartaitul podelelor

Daca ai podele de lemn esti familiarizat cu scartitul lor in anumite zone. Acest lucru, insa, sa stii ca poate semnala prezenta cariilor. Stricaciunile pe care acestea le pot face sunt enorme, asa ca merita sa acorzi atentie, din timp, sunetelor pe care podeaua le scoate. Intervenind imediat cu solutii rapide si ieftine, poti scapa de cheltuieli mult mai mari.

Zgomote de la frigider

Daca frigiderul tau scoate un sunet asemenator celui scos de o carte de joc prinsa in spitele unei roti de bicicleta in miscare, poate fi grav. El poate semnala o problema la ventilator si, daca o vei ignora, reparatia si alimentele alterate te vor costa mult mai mult.

Huruiala de la masina de spalat vase

Cand vine vorba de masina de spalat vase, se recomanda sa nu ignori huruiala - un zgomot asemanator celui scos de zarurile zdruncinate intr-o ceasca de plastic. Acest sunet semnaleaza prezenta unor resturi in carcasa pompei de scurgere, ele putand strica pompa sau elicea. Apeleaza de urgenta la un specialist pentru a rezolva problema.

Suierari si pacaneli de la ferestre

O fereastra care suiera sau pacane poate semnala ca ceva trebuie reparat sau inlocuit. Poate ca trebuie doar fixat mai bine geamul, sau completat chitul, sau curatata o fanta. Indiferent despre ce ar fi vorba, daca nu vei interveni cat mai repede, izolarea casei poate fi compormisa ceea ce inseamna ca vei avea cresteri la factura de energie.

Sunetul apei care curge prin pereti

Daca auzi acest sunet, sa stii ca poate fi vorba despre o conducta sparta. In plus, daca observi si o balta langa perete sau simti un miros neplacut, de balta, este semn clar ca trebuie sa intervii urgent. Intodeauna cand auzi sunetul apei care curge, depisteaza sursa si rezolva problema - apa poate deteriora rapid peretii si fundatiile caselor.

Sunete de animale in pod

Animalele invadatoar pot emite o serie de sunete, de la mestecat si scartait, pana la zgariat si chitaituri. Este bine de retinut ca fecalele pe care animalele invadatoare le lasa in urma pot fi extrem de toxice si daunatoare, asa ca trebuie intervenit rapid. Acest lucru inseamna ca aceste sunete nu pot fi ignorate si necesita interventii imediate si solicitarea unui ajutor de specialitate.

Batai in caloriferele cu aburi

Cand vine vremea rece, proprietarii de case mai vechi stiu ca aburii din calorifere pot duce la zgomote puternice. Totusi, trebuie analizata intensitatea lor si intervenit daca este cazul pentru a preveni stricaciuni mai mari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea