Amenajarea casei

#casa craciun #decor casa #decor craciun #craciun #casa

STUDIU: Persoanele care isi decoreaza casa de Craciun devreme sunt mai fericite

Vrei sa fii cat mai fericit de Sarbatori? Atunci trebuie sa incepi decorul casei cat mai devreme. 

Oamenii de stiinta au demonstrat ca persoanele care isi decoreaza casa de Craciun cu mult inaintea acestei sarbatori sunt mult mai fericite si vesele. 

Potrivit studiului publicat în The Journal of Environmental Psychology, spiritul de Craciun reduce anxietatea, stresul si negativitatea. De asemenea, conform cercetarii, fericirea pe care o simti in perioada sarbatorilor de iarna este una constructiva, doarece este impartita cu celalti oameni. Se spune ca este o fericire contagioasa! Se pare ca spiritul Craciunului tinde sa dezvolte foarte multe valori. Printre acestea se numara: 

Prietenia

Potrivit studiului, persoanele care se lasa "invadate" de spiritul Craciunului tind sa fie mai prietenoase si mai amabile cu toata lumea din jur. 

Iertarea 

Spiritul de Craciun ne face, de asemenea, mai indulgenti si avem tendinta de ierta mai usor greselile celor din jur. 

Solidaritatea

Da, Crăciunul ii face pe oameni sa se sustina mai mult unii pe ceilalti si in aceasta perioada tindem sa ne concentram mai mult pe nevoile altora. 

Apropiere mai mare de familie 

Studiul a aratat ca din momentul în care am început să decorăm casa de Crăciun, simțim mai mult dorința de a petrece timp in familie. Studii trecute au aratat ca oamenii au tendința de a asocia Crăciunul cu sentimente de nostalgie și chiar cu o oarecare tristețe. Dar, în realitate, s-a demonstrat ca acest lucru se intampla pentru putini oameni. Cei mai multi simt pozitivism, iar fericirea lor creste cu aparitia primelor decoratiuni de Craciun. 

Cu toate acestea, studiul relevă și date contradictorii. Potrivit psihologilor care au participat la această cercetare, daca asculti muzica de Crăciun pe tot parcursul zilei, poti avea sentimente de aversiunefata de Craciun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului