Amenajarea casei

#stil #garsoniera #amenajarea casei #decoratiuni #decorarea casei

Stiluri decorative potrivite pentru o garsoniera

Atunci cand amenajezi o garsoniera, este bine sa eviti stilurile decorative care pun accent pe mobilier masiv, fastuos ca cel Victorian sau pe cele ce sunt caracterizate de combinatii de imprimeuri si accesorii ca cel Art Nouveau. Acestea vor aglomera prea mult camera, afectand si gradul de luminozitate. Iata care sunt cele mai potrivite stiluri decorative pentru o garsoniera, ce imbina in mod placut partea estetica cu cea practica:


1 Stilul minimalist


Acest stil decorativ este ideal pentru locuintele in care lipsa spatiului reprezinta o problema majora intrucat pune accentul pe un decor aerisit si luminos. Insa acest decor nu se poate realiza decat renuntand la piesele de mobilier inutile si optand pentru cele multifunctionale, cu forme simple si dimensiuni reduse.

Astfel, pentru a amenaja o garsoniera in stil minimalist incepe prin a monta un parchet intr-o culoare deschisa – crem, bej, alb, gri deschis si a vopsi peretii in alb. Acest lucru va da luminozitate incaperii si o va face sa para mai spatioasa.

Opteaza doar pentru piesele de mobilier strict necesare. Renunta la rafturi in exces, noptiere, fotolii si mese de dimensiuni mari si inlocuieste dulapurile masive cu spatii zidite in pereti. Alege in schimb mese joase, taiate in forme geometrice, taburete si rafturi, in loc de biblioteca. Evita coltarele si alege in schimb o canapea extensibila , cu linii drepte.

Sursa foto: bculik.com


Citeste mai multe despre:


2 stilul scandinav


La fel ca stilul minimalist, cel scandinav este caracterizat de culori deschise si luminoase.

Ca sa-ti amenajezi garsoniera in stil scandinav opteaza pentru piese de mobilier cat mai practice, incorporate cu sertare si alte suporturi pentru depozitare.

Alege o masa de bucatarie multifunctionala, extensibila, care are incorporate sub ea rafturi si suporturi speciale pentru sticle si vesela.

Este recomandat sa optezi pentru un pat cu spatii de depozitare incluse care are sertare si lazi generoase in partea de dedesubt. Exista si paturi ce au salteaua rabatabila, astfel ca prin simpla ridicare a acesteia pe un sistem pliabil poti depozita diverse obiecte in zona respectiva.

Sursa foto: inhometrend.com


Citeste mai mult despre:


3 Stilul eclectic


Daca esti o persoana pasionata de arta, spatiul restrans din garsoniera nu te poate impiedica sa-ti folosesti imaginatia si sa-ti transformi locuinta intr-o mica opera de arta.

Stilul eclectic este ideal in acest caz intrucat nu este caracterizat de reguli sticte in combinarea elementelor de mobilier. Ca sa compensezi lipsa de spatiu poti opta pentru o canapea sau o masa in stil minimalist, pe care sa le combini cu piese mai clasice sau nonconformiste, apartinand unor stiluri diferite.


Astfel, in jurul mesei simple poti aseza scaune mai vechi, care apartin unor trenduri si culturi diferite iar langa canapeaua minimalista poti opta pentru un fotoliu elegant, clasic. Atentie insa pentru ca toate aceste piese de mobilier trebuie sa aiba un punct in comun astfel incat sa se potriveasca unele cu altele, sa exprime o poveste.

Sursa foto: homehousedesign.com


Citeste mai multe despre:


4 Stilul glamour


Acest stil de amenajare este potrivit pentru persoanele care isi doresc o garsoniera cocheta, eleganta si extravaganta.
Opteaza pentru elemente deschise la culoare, ce reflecta lumina, pentru a da impresia de spatiu.

Alege piese de mobilier cu finisaje lucioase, canapele cu tapiserii in culori tari dar luminoase, draperii si perdele confectionate din matase si satin. Decoreaza incaperea cu oglinzi, candelabre din cristale si alte obiecte realizate din sticla, portelan si alte materiale stralucitoare.

Pentru bucatarie alege mobilier confectionat din inox, plexiglas si combinatii de sticla mata si lucioasa.

Sursa foto: homesresult.com


Citeste mai mult despre:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea