Amenajarea casei

#amenajare casa #design interior #amenajari interioare #decoratiuni shabby chic # decor shabby chic #shabby chic

Cum sa-ti amenajezi casa in stil shabby chic

Romantic, feminin, vintage. Este descrierea sumara a stilului shabby chic, cel care a cucerit in ultimii ani multe inimi. Nuantele pastelate, mobila veche sau cu aspect invechit si lait motivul: trandafirii sunt elemente definitorii ale acestui stil. Iata cum iti poti amenaja o casa shabby chic:

Culorile

Sursa foto: amazinginteriordesign.com

Trebuie spus, in primul rand, ca stilul se potriveste oricarei incaperi, de la dormitor, living, pana la bucatarie, baie sau chiar terasa. Nuantele specifice acestui stil sunt cele pastel: roz pudra, verde menta, gri, bej, cafeniu, bleu. Combinatiile folosite merg, de obicei, pe aceeasi gama de culori, insa de intensitati diferite. Schema de culori favorita este alb, roz si verde.

Sursa foto: homedesignspark.com

Materialele imprimate, de obicei cu flori, cel mai des intalnit fiind trandafirul, sau cu ingerasi, sunt foarte feminine si transmit un aer romantic. De aceea, tapetul de tip patchwork este aproape nelipsit din incaperile decorate in stil shabby chic.

Mobilierul

Sursa foto: amazinginteriordesign.com

Shabby chic nu este deloc un stil modern, asadar nu se potriveste celor cu viziuni avangardiste. Si asta intrucat aspectul "vintage" este definitoriu in acest caz. Veiozele cu abajur textil si picior din lemn, mobilierul cu aer retro, cum ar fi un frigider "Zil" roz, cu o vopsea putin scorojita, ori lenjeriile de pat cu volane si imprimate cu trandafiri sunt specifice.

Sursa foto: ivanbrooker.com

Mobilierul din lemn, in culori naturale sau vopsit, nu are prea multe linii drepte, iar rotunjimile si dantelariile specifice unui interior rustic englezesc sunt prezente aici mai mult decat in alta parte. Lipseste cu desavarsire inoxul sau plasticul. Toate trebuie sa fie antichizate, "vintage", sa lase impresia de patina a timpului, de uzura, ca si cum ar fi aduse din vechea casa a bunicii.

Sursa foto: homedesignspark.com

Un dormitor shabby chic va avea lenjerii de pat inflorate, de obicei alb cu roz, dantela, iar patul va fi din lemn sau din fier forjat, vopsit in culori deschise. Un ceas retro de perete, cu motive florale, va intregi decorul.

Sursa foto: amazinginteriordesign.com

Bucataria shabby chic urmeaza aceeasi linie. Masa si scaunele au linii curbate, nu lipsesc florile proaspete si nici lustrele tip candelabru.

Sursa foto: hgtv.com

Din livingul shabby chic nu lipsesc, evident, veioza cu picior din lemn si abajur cu franjuri, nici sofaua acoperita cu o cuvertura din bumbac si nici lustrele cu accesorii din sticla.

Sursa foto: streetstrut.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea