Culori
Culorile specifice acestui stil sunt neutre, foarte deschise dar si cele pastelate, ce confera caldura unei incaperi. Se utilizeaza in special alb, crem bej, roz, bleo, lila, verde deschis, gri sters.
Peretii sunt vopsiti de obicei in alb sau crem ori bej foarte deschis. De asemena, in loc de vopsea se poate folosi cu succes tapetul, eventual cu motive florale, ce aduce o nota de eleganta vintage.
Mobilier
Stilul shabby chic este caracterizat de obiecte mari, confortabile, cu aspect de vechi – comode, scrinuri, masutele de toaleta, masutele pentru telefon, scaune otomane.
Mobilierul nu trebuie sa fie nou ci sa aiba un aspect antic, uzat. Intotdeauna piesele de mobilier shabby chic au o nota eleganta, rafinata, fiind imbogatite cu detalii sculptate sau cu mici semne de uzura.
Adesea piesele de mobilier sunt reciclate, reconditionate sau folosite in alt scop.
Materiale textile
Tesaturile folosite pentru a decora o camera in stil shabby chic sunt moi, confortabile, bogate. Sunt preferate tesaturile naturale –in, bumbac dar se foloseste si catifeaua sau dantela.
La fel ca mobilierul, tesaturile shabby chic au un aspect uzat, aratand ca si cum ar fi fost decolarate.
Lenjeriile, fetele de masa, cuverturile au de regula cu modele florale sau imprimeuri cu dungi.
Decoratiuni si accesorii
Pernutele decorative cu imprimeuri colorate si vazele cu flori sunt accesoriile preferate de adeptii acestui stil decorativ. Pe fetele de perna se pot coase mici petece in culori diferite, care accentueaza impresia de vechi si uzat.
Cestile pentru ceai sau cafea cu aspect antic, un tablourile in culori pastelate, veiozele si candelabrele retro sunt alte accesorii specifice acestui stil.