Amenajarea casei

#amenajare #stil minimalist #dormitor

Stilul minimalist in dormitor

Desi crezi ca vei obtine usor un decor minimalist, nu este chiar asa. In principiu, consideri ca trebuie doar sa elimini cateva elemente din decor, sa mai renunti la culori si la obiectele inutile. Insa lucrurile sunt diferite in realitate pentru ca stilul minimalist este caracterizat de spatii care inspira calm si claritate, un spatiu care sa functioneze perfect din toate punctele de vedere.

Exista cateva reguli pe care ar trebui sa le ai in vedere pentru a obtine un stil minimalist pentru casa ta:

-   opteaza intotdeauna pentru spatiile deschise in detrimentul peretilor despartitori care nu sunt atat de importanti pentru a compartimenta casa, de exemplu o bucatarie open space care include livingul, dar si holul iti ofera impresia unui spatiu imens, intrucat mareste vizual, dar sporeste si interactiunea din casa.

-   trebuie sa asiguri patrunderea luminii naturale intrucat atmosfera va fi mai placuta.

-   Pastreaza gama de culori in toate incaperile deoarece apartamentul va avea astfel un aspect unitar.

-   Pentru a-l personaliza poti folosi rame cu fotografiile tale, diverse tablouri sau elemente decorative simpliste, deoarece fiecare element trebuie sa fie simplificat.

-   Sa nu uiti, peretii tai trebuie sa aiba nuante simpliste, iar spatiile de depozitare trebuie sa fie foarte bine compartimentate si de dimensiuni mici.

Care sunt culorile stilului minimalist?

Culorile acestui stil sunt alb, negru si gri. Eleganta desavarsita o vei obtine prin combinatia dintre alb si negru, aceasta este cea mai pura varianta a stilului minimalist.

Culoarea alb va transmite intotdeauna o stare de relaxare, iar culoarea negru va trebui sa o alegi pentru elementele mobile din casa intrucat in acest mod vei obtine un rezultat sofisticat. Culoarea gri vine perfect in completarea unui decor minimalist, in plus exista foarte multe nuante de gri, deci te poti bucura de multe variante din care sa alegi. Pata de culoare poate veni printr-un detaliu mic intr-o nuanta accentuata de galben, rosu, portocaliu sau verde.

Nu trebuie sa pastrezi obiectele pe care nu le folosesti

Stilul minimalist exclude pastrarea obiectelor pe care nu le utilizezi, din contra indica alegerea obiectelor multifunctionale. Trebuie sa observi cat de des utilizezi anumite obiecte din casa si daca timp de una sau chiar doua luni nu folosesti un obiect, cu siguranta nu are ce cauta in casa ta. Poti sa-l inlocuiesti cu altul mai util sau sa renunti pur si simplu la el.

Minimalismul vine cu multe plusuri, nu iti da voie sa fii dezorganizat, intrucat vei avea doar lucrurile utile, pe care le folosesti si pe care le vei pastra asezate asa cum trebuie. Aceste aspecte iti vor usura cu siguranta viata, vei face curatenie mult mai usor, casa va fi in mare parte din timp curata, iar tu vei avea o stare mult mai buna.

In ceea ce priveste dormitorul, acesta trebuie sa fie prima camera pe care o organizezi pentru ca acolo te relaxezi, asadar nu trebuie sa fie o camera plina cu lucruri inutile, indicat ar fi sa ai doar patul, doua noptiere si dressing dormitor, care sa nu fie foarte mare. Hobby Mobila iti ofera cele mai frumoase modele de unde te poti inspira pentru a putea alege mobila perfecta pentru casa ta.

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea