Amenajarea casei

#curatenie #insecte #muste

Lucruri de care mustele sunt atrase. Descopera-le si foloseste-le impotriva lor

Exista diverse aparate, instrumente si substante pentru a prinde mustele. Insa, atunci cand se ignora sursa aparitiei acestor insecte, problema nu poate fi pe deplin rezolvata. Afla care sunt acele lucruri care atrag mustele, protejandu-ti locuinta de microbii si bolile purtate de aceste insecte.

1 Mancare
 

Indiferent ca este vorba despre mancare proaspata sau doar resturi de alimente stricate, pentru muste un astfel de mediu reprezinta un motiv suficient de puternic pentru a-si petrece vremea in acel loc. Legumele, fructele, mancarea gatita, carnea sau orice alt aliment la care au acces poate constitui o atractie pentru muste.

De aceea, alimentele sunt primele care trebuie sa fie acoperite foarte bine sau inchise in casolete, pentru a evita contaminarea lor cu virusii purtati de muste. Vasele din chiuveta, cu resturi de mancare, reprezinta o alta atractie pentru muste. . Firmiturile si resturile de mancare scapate prin bucatarie, pe blat, pe gresie sau in alte locuri, trebuie adunate.
 

2 Gunoi
 

Gunoiul reprezinta nu doar o sursa de hrana pentru muste, dar el este totodata si un mediu ideal pentru ca acestea sa se reproduca. Daca stai la casa, foloseste tomberoane cu capac ermetic, astfel incat sa eviti nu doar accesul, dar si mirosul.
De asemenea, excrementele animale trebuie curatate, fosele septice nu trebuie sa contina fisuri, iar gunoiul din grajduri trebuie adunat. In plus, daca stai la casa si vecinii tai au astfel de zone atractive pentru muste, atunci problema nu poate fi rezolvata pana cand acestia nu iau masurile care se impun.
 

3 Transpiratie
 

Transpiratia reprezinta o alta atractie pentru muste, deoarece insectele se hranesc cu ea. Tocmai de aceea, vara, cand transpiratia este mai abundenta, si mustele sunt mai sacaitoare.

Asigura-te ca nu lasi haine transpirate in calea mustelor si aeriseste bine incaperile.
 

4 Apa murdara
 

Apa statuta, cu gunoaie, reprezinta un meniu prielnic pentru muste, deoarece acestea se hranesc cu materia organica si gasesc un loc bun pentru imperechere. Astupa fisurile din asfalt in curte , curata casa, curtea sau garajul la sfarsitul iernii si evita formarea baltilor in preajma locuintei. In cazul in care ai animale de curte, o posibila zona de atractie pentru muste este chiar adapatoarea, deoarece apa curata este murdarita chiar de animale.
 

5 Cadavre animale
 

Curata curtea de gunoaie, excremente animale si alte lucruri care ar putea sa atraga mustele. De exemplu, pasarile moarte, rozatoarele, soparlele etc sunt un motiv suficient pentru a atrage o adevarata populatie de muste.

Curatand zona din jurul casei poti sa micsorezi riscul de a avea muste care sa zboare prin apropiere si sa intre in locuinta cu prima ocazie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea