Amenajarea casei

#produse ecologice #solutie de curatat #curatenie #mucegai

Cum sa-ti faci propriile solutii naturale impotriva mucegaiului

Mucegaiul este una dintre problemele care trebuie rezolvate cat mai repede intr-o casa. Acesta poate provoca alergii, probleme respiratorii si alte simptome. Solutiile toxice nu sunt intotdeauna varianta cea mai buna pentru a scapa de mucegai , mai ales daca ai anumite sensibilitati sau daca in locuinta sunt copii sau animale de companie. O alternativa o reprezinta solutiile naturale, eficiente impotriva mucegaiului.

1 Ulei din arbore de ceai
 

Uleiul din arborele de ceai este folosit nu numai in medicina, in tratarea unor afectiuni, dar si pentru curatarea locuintei. Acesta are un spectru larg de actiune impotriva diverselor tipuri de fungii. Produsul are insa un miros puternic, pe care unele persoane il suporta mai greu. Mirosul dispare in cateva zile. De asemenea, un astfel de ulei poate fi scump. 

Amesteca 2 cani de apa cu 1 lingurita de ulei din arbore de ceai si pune solutia intr-un recipient de sticla, nu din pastic.
 

2 Otet
 

Otetul este unul dintre cele mai cunoscute solutii naturale de curatat si, totodata, una dintre cele mai ieftine. Pune-l intr-o sticla cu pulverizator pentru a-l putea folosi mai bine. Pulverizeaza pe suprafata atacata de mucegai, fara sa-l diluezi cu apa.
 

3 Borat de sodiu
 

Boratul de sodiu (boraxul) reprezinta o alta solutie naturala pe care o poti folosi impotriva mucegaiului. Pune o cana de borax la 3 litri de apa si foloseste o perie tare pentru a curata suprafata cu mucegai. Lasa solutia sa actioneze cateva zile, apoi curata zona.
 

4 Extract din seminte de grapefruit
 

Extractul din seminte de grapefruit este un antibiotic natural , o substanta antiparazitara, antivirala si antimicotica. Folosit in medicina, la tratarea infectiilor bacteriene, fungice, a micozelor, racelilor si altor afectiuni, acest extract este folosit si la curatarea locuintei. Acesta distruge igrasia si mucegaiul din spatiile in care ele se dezvolta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea