Amenajarea casei

#sisteme de securitate #securitatea casei #supraveghere casa

Sisteme de securitate si supraveghere a casei

Instalarea unui sistem de securitate si supraveghere a casei a devenit mai mult decat o necesitate. Avem nevoie de astfel de sisteme deoarece suntem responsabili pentru siguranta noastra si a celor din jurul nostru.

Pe timp de noapte sau atunci cand suntem plecati de acasa, sistemul de detectie la efractie va fi receptiv la o incercare de intrare prin activarea alarmei. Conectata la un dispecerat, echipa de interventie rapida si politia va fi alertata in momentul efractiei.

Echipamentele de avertizare acustica si luminoasa ofera de asemenea o protectie sporita chiar prin factorul de intimidare. Utilizarea sistemelor de alarma cu protectie perimetrala reprezinta alegerea optima pentru a detecta incercarea de efractie din momentul in care intrusul patrunde pe proprietatea pe care este amplasat obiectivul protejat.

Pentru realizarea unei protectii eficiente, este necesara suplimentarea sistemului de alarma cu un sistem de supraveghere cu camere video. Statisticile arata ca folosirea unor sisteme de supraveghere scade rata infractionalitatii. Sistemele video cu camere de supraveghere sunt considerate de multi ca fiind cea mai buna metoda de detectare si prevenire a manifestarilor infractionale.


Ce sisteme de securitate sa alegi pentru casa ta


Sisteme de alarma. Sistemele de alarma au ca scop protejarea persoanelor, a bunurilor si valorilor dintr-un spatiu bine delimitat. Un sistem de alarma adauga un plus semnificativ de liniste familiei si are un puternic efect de descurajare asupra infractorilor.

Sistemele de alarma sunt destinate sa detecteze si sa semnalizeze incercarea de efractie in spatiul protejat. Un sistem de alarma este compus din dispozitive de detectie, dispozitive de semnalizare, centrala de alarma, dispozitive de control al sistemului, dispozitive de avertizare optice si acustice sau dispozitive de transmitere la distanta a informatiilor.

Sisteme de supraveghere video. Dintre toate sistemele tehnice de securitate, cel video ofera cele mai spectaculoase rezultate. Spre deosebire de alte sisteme, cel video ofera identificarea persoanelor si actiunilor suspecte si dovada inregistrata a producerii evenimentului prejudicios. Imaginiile pot fi vizualizate din orice colt al lumii, la orice ora, prin internet, si sunt deasemenea stocate pentru a fi accesate si utilizate ulterior. Sistemele de supraveghere video au ca scop protectia persoanelor, a bunurilor si valorilor prin preluarea de imagini si inregistrarea acestora.

Sistemele de supraveghere video sunt compuse din dispozitive de preluare a imaginilor, dispozitive de stocare si redare a imaginilor - inregistratoarele DVR, dispozitive de afisare a imaginilor in timp real, sau a celor stocate, dispozitive de prelucrare a semnalelor video, dispozitive de control a camerelor si a inregistratoarelor, dispozitive de transmitere a semnalului video pe distante mari si in medii cu perturbatori si dispozitive de alimentare.

Interfon video. Instalarea unui sistem de videointerfonie sau de interfonie ofera securitate si mult confort. Acestea sunt cele mai elementare sisteme de protectie împotriva patrunderii persoanelor neautorizate in anumite spatii. Videointerfoanele de poarta pentru case sunt utilizate in mod special in mediu rezidential si asigura posibilitatea vizualizarii persoanei cu care se comunica. Sunt disponibile in mai multe culori, cu facilitati diferite, in functie de model.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Persistenta dintilor temporari la animalele de companie

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Tu stii cati dinti au pisica si cainele tau?

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Stiati ca si animalele de companie au probleme dentare?

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea, medic stomatolog

Experti Animalute

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Stiati ca si animalele de companie au probleme dentare?

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea, medic stomatolog

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare