Amenajarea casei

# design casa #design interior #reguli amenajari interioare

Reguli ce pot fi incalcate in amenjarile interioare

Intocmai precum spune o vorba ,,regulile pot sa fie incalcate” asa putem spune si in ceea ce priveste amenajarile interioare. Exista totusi un set de reguli care pot sa fie incalcate in momentul in care vine vorba despre asemenea lucrari, iar specialistii recomanda ca de fiecare data sa incercati sa ganditi in afara conturului.

Totusi putem spune ca nu multe firme de design interior reusesc cu succes sa aplice asemenea premise fie din cauza limitarilor impuse de client, fie din cauza unui tipar pe care il urmeaza tocmai pentru ca functioneaza.

Reguli ce pot fi incalcate

Atunci cand se proiecteaza un anumit design pentru o locuinta, trebuie luate in calcul toate elementele care vor compune la final intreaga amenajare. In mod obisnuit toate obiectele utilizate trebuie sa se potriveasca in intreg contextul sa fie de acceasi culoare sau gama, sa aiba acelasi model etc. Dar in acest fel daca se acumuleaza foarte multe elemente din aceeasi gama sau foarte asemanatoare intre ele exista o linie foarte subtire intre obtinerea unui design elegant si un dezastru total. De exemplu: se pot incorpora obiecte care sa nu fie in mod neaparat din aceeasi gama, cum ar fi suvenirurile din calatorii, fotografiile si multe altele.

In general, peste tot tavanul este alb, dar aceasta regula nu este intotdeauna general valabila si mai ales daca preferati modelele geometrice sau culorile nu ezitati sa mentionati acest lucru firmei care se ocupa de amenajarile interioare. Aceasta din urma aplica doar ceea ce va doriti, asadar nu trebuie sa va sfiiti in momentul in care ideile trebuie discutate si nici sa refuzati sugestiile designerilor. Succesul obtinerii amenajarilor de vis consta tocmai in faptul ca intre firma si beneficiar trebuie sa existe o colaborare si comunicare eficienta. Fara aceste doua elemente nu se poate realiza o treaba buna.

Spatii mici culori deschise?

In ceea ce priveste regula ca toate spatiile mici trebuie sa fie predominate de culori deschise poate fi si aceasta incalcata in unele cazuri. De exemplu daca intr-o incapere aveti mobilier inchis la culoare atunci nu inseamna ca trebuie sa va cumparati alta mobila doar de dragul artei, cum s-ar zice. Analizarea in detaliu a proiectului de amenajari este foarte importanta mai ales pentru ca multe elemente din cadrul acestuia s-ar putea sa nu se potriveasca in totalitate cu dorintele dumneavoastra si atunci este necesar sa se realizeze un compromis.

Trebuie inteles de la bun inceput ca specialistii nu vor recomanda niciodata solutii care sa nu poata fi aplicate. De asemenea, daca ideea dumneavoastra este contrazisa de specialisti intrucat ar dauna din punct de vedere estetic spatiului respectiv,atunci cu siguranta trebuie sa reganditi totul sau sa faceti un compromis. Multe companii apeleaza la proiectarea 3D intrucat in acest fel imaginea de ansamblu este mult mai clara asupra design-ului si astfel se pot recurge inca de la stadiul incipient la masuri care sa nu pericliteze bugetul.

Motive pentru care este mai bine sa apelati la specialisti

O greseala frecventa pe care o face toata lumea este sa amenajeze intreaga locuinta in acelasi stil, dar ce ati spune despre o bucatarie rustica in combinatie cu o sufragerie amenajata in alt stil? Acest lucru nu are alt rol decat acela de a sparge monotonia si de a oferi mereu altceva spatiului in care se doreste sa se petreaca activitatile din timpul zilei.

De exemplu, camera copiilor nu veti reusi niciodata sa o amenajati in acelasi stil pe care il prezinta tot restul casei intrucat cei mici au o imaginatie bogata si vor dori mereu altceva. Asadar opinia expertilor este mai mult decat binevenita in acest caz si de multe ori va vor ajuta sa utilizati chiar elementele pe care le aveti deja pentru amenajarea spatiului, dar si pentru a oferi un aer elegant si modern in acelasi timp.

Regulile in amenajari interioare de multe ori nu sunt facute pentru a fi respectate orbeste, intrucat fiecare tip de spatiu are personalitatea si cerintele proprii. Specialistii vor veni intotdeauna la fata locului pentru a realiza o evaluare si de abia dupa aceea vor oferi solutiile potrivite. Singura regula pe care trebuie sa o respectati in calitate de client este aceea ca trebuie sa comunicati in mod fluent cu designerul.

De asemenea alegerea unei companii care se ocupa de amenajari interioare nu este nici ea prea usoara intrucat pe piata exista o mare de oferte, dar sfatul specialistilor este aceea sa va consultati cu mai multe astfel de firme in prima instanta si sa determinati daca aceasta poate sa va ofere ceea ce va doriti.

Amenajarile interioare de multe ori pot sa fie si ametitoare si obositoare iar alegerea elementelor potrivite pentru casa pot sa fie o adevarata provocare intrucat nu intotdeauna veti putea gasi ceea ce aveti nevoie. Si atunci este mult mai recomandat sa apelati la specialisti pentru ca acestia au contracte cu diversi furnizori si pot sa procure mult mai usor elementele care sa completeze locuinta.

Sursa foto: enchantedliving.co.za

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare