Amenajarea casei

#ferestre #otet #bicarbonat #mobila #furnici #cafetiera

Sfaturile bunicii: 5 solutii pentru problemele domestice

Problemele domestice - de la curatarea vaselor pana la micile reparatii in locuinta - nu necesita intotdeauna produse din comert sau ajutor specializat. Prin urmare, inainte sa apelezi la substante chimice daunatoare sau sa scapi de obiectele stricate, descopera cateva solutii 'vintage' pentru problemele aparute in casa!



1 Otet pentru ibric si cafetiera


Dupa ce folosesti mult timp ibricul sau cafetiera, petele devin o prezenta permanenta. Iar mirosul de cafea arsa poate ajunge sa te deranjeze intr-o asemenea masura incat sa hotarasti sa scapi de respectivele vase. Pentru a economisi bani si timp, afla ca le poti curata usor, fara sa apelezi la produse din comert. Nu ai nevoie decat de otet alb.

Pentru a curata cafetiera, toarna otet in locul in care ai turna apa si pune cafetiera in functiune. Repeta procesul, lasand otetul in recipient o jumatate de ora dupa ce aparatul s-a oprit. Ulterior, clateste cafetiera cu apa din abundenta, iar mirosul si petele vor fi disparut complet. In ceea ce priveste ibricul, nu trebuie decat sa fierbi otetul pana cand scapi de petele persistente.


2 Porumb si menta impotriva furnicilor


Daca locuiesti la casa, probabil te temi si tu de invazia furnicilor care au obiceiul sa isi faca aparitia pe timp de ploaie sau de fiecare data cand gatesti ceva dulce. Inainte de a apela la produse chimice de exterminare a furnicilor, incearca sa pacalesti insectele cu o fiertura de porumb, traditionala in sudul SUA ('grits').

Dupa ce se infrupta din acest preparat, furnicile mor intrucat mancarea le determina sa se umfle. La fel de bine poti incerca menta sau izma creata uscata pe care sa o plasezi in apropierea locului prin care furnicile patrund in casa.


3 Inlaturarea urmelor de pe mobila


In timp, mobila isi pierde luciul si acumuleaza pete de tot soiul. Printre cele mai neplacute sunt cele lasate de paharele plasate direct pe lemn, in absenta suporturilor care sa protejeze mobila.

Daca si tu te confrunti cu o astfel de problema, iata o metoda simpla si eco de a scapa de urmele nesuferite: fa o pasta din ulei de masa si sare si aplic-o pe pete, frecand puternic. Lasa, apoi, sa actioneze timp de circa o ora si sterge, la final, cu o carpa uscata. Utila este si vaselina, lasata sa actioneze 24 de ore.

Nu in ultimul rand, poti incerca sa plasezi o bucata de panza pe urma de pahar si sa treci peste ea fierul de calcat incins. Plimba-l pe suprafata acestia pret de 30 de secunde si vei constata ca pata a disparut cu desavarsire.


4 Inlocuitor pentru praf de copt


Ce poate fi mai neplacut decat sa fii in mijlocul pregatirii unei prajituri delicioase si sa descoperi ca iti lipseste intocmai praful de copt? In loc sa dai fuga la magazin, verifica daca ai prin casa bicarbonat de sodiu, amidon de porumb si crema de tartar.

Daca da, te poti folosi de acestea pentru a-ti crea propriul praf de copt. Amesteca o lingura de bicarbonat de sodiu cu o lingura de amidon de porumb si una si jumatate de crema de tartar si gata!


5 Lac de unghii pentru ferestre


Gaurile mici, aparute in rama geamurilor, sunt un semnal ca, in curand, va trebui sa intreprinzi cateva reparatii, inainte ca situatia sa se agraveze. Pentru a te asigura ca nu ai parte de o invazie de insecte pana te pui pe treaba, afla ca poti astupa micile gauri cu lac de unghii. Aplica din belsug, pana cand gaurile sunt complet acoperite.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului