Amenajarea casei

#pereti #vopsea #zugravit #amenajare #var lavabil #renovare casa

Sfaturi pentru zugravirea peretilor

Inainte de a te apuca sa vopsesti o camera este foarte important sa citesti cu atentie instructiunile si indicatiile de aplicare inscriptionate pe cutia produsului respectiv. Ca sa ai un rezultat excelent este recomandat sa le urmezi pas cu pas. Iata si alte aspecte de care este bine sa tii cont atunci cand vrei sa schimbi culoarea unei camere:



1 Pregatirea suprafetei


Inainte de a incepe operatiune de zugravire a peretilor este bine sa pregatesti suprafata respectiva. Poti sa zugravesti peste vopsea lavabila , var, vopsele cu lac insa vopselurile cu clei trebuie indepartate complet, eventual acoperite cu un strat de class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/grund" title="grund">grund .

Gaurile si fisurile se curata cel mai bine cu un spaclu ingust sau cu o surubelnita, astfel incat sa fie indepartate toate bucatile de mortar desprinse. Fisurile mari se curata, se acopera cu glet si se intaresc cu o banda pentru rosturi. Netezeste micile neregularitati in final cu hartie fina de slefuit.

Inainte de a trece la vopsirea propriu-zisa este indicat sa lasi suprafata respectiva sa se usuce bine.


2 Reguli de vopsit


Este recomandat sa incepi tot timpul cu locurile in care trafaletul nu poate ajunge, respective colturile si muchiile. Foloseste o pensula pentru a intinde vopseaua. Aceasta trebuie sa fie distribuita perfect in muchii si sa se intinda cu circa 3 centimetri pe fiecare perete adiacent.

De asemenea, inainte de a vopsi peretii este bine sa te ocupi de tavan, ca sa nu stropesti ulterior peretii proaspat zugraviti.

Vopseaua se omogenizeaza inainte de aplicare. Este recomandat sa torni o cantitate mica de vopsea in tava si sa scurgi pe gratar trafaletul inainte de folosire, pentru o incarcare uniforma.

In ceea ce priveste peretii, este bine sa incepi zugravitul dinspre ferestre spre centrul incaperii. Retine, fiecare strat nou trebuie sa se suprapuna la margine cu banda anterioara astfel incat sa nu se formeze umbre si sa nu ramana spatii libere.

Intotdeauna este bine sa vopsesti o suprafata intreaga, un perete sau tavanul, spre exemplu, ca sa nu apara ulterior urme sau suprafete cu nuante usor diferite.


3 Cum vopsesti in dungi


Pentru a putea obtine un perete decorat cu dungi verticale sau orizontale, ai nevoie, pe langa vopsea, gratar si trafaleti, o banda adeziva din hârtie pentru delimitare si o ruleta pentru masuratori.

Pentru pozitionarea dungilor trebuie sa iei ca reper axa vertical-centrala a peretelui, fata de care masori la stanga si la dreapta dimensiunea la care vrei sa tragic dungile respective.

Pentru delimitarea zonelor pe care urmeaza sa le vopesti foloseste o banda adeziva. Lipeste banda adeziva la stânga si la dreapta axei vertical- centrale a peretelui, cu atentie pentru a nu lasa cute, dupa care netezeste-o usor cu mana.

Vopseste zonele ramase libere prin miscari usoare, fara a exercita o presiune prea mare pe trafalet. Aplica 2 straturi la intervale de 4 ore intre ele. Banda adeziva se indeparteaza imediat dupa aplicarea celui de-al doilea strat, pentru a nu evita deteriorarea peretelui la indepartarea sa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului