Amenajarea casei

#casa #amenajare casa #achizitionare pat # sfaturi achizitionare pat

Sfaturi pentru achizitionarea unui pat

Achizitionarea mobilierului pentru dormitor este deosebit de importanta si necesita foarte multa atentie, inspiratie. Tocmai de aceea nu este recomandat sa te grabesti in ceea ce priveste aceasta alegere, ci sa analizezi foarte bine situatia, dormitorul si optiunile pe care le ai. Totusi, patul este punctul central al dormitorului, iar alegea acestuia pare sa fie cea mai dificila. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie.

Dimensiunea

Ai nevoie de un pat imens, in care sa incapa foarte lejer doua persoane sau iti este suficient un pat mic, lipit de perete?

Evident, prima varianta este cea mai atragatoare, insa de foarte multe ori dimensiunea dormitorului nu iti permite sa faci o alegere libera.

Daca dormitorul este unul spatios, poti opta pentru un pat mare, de mijloc, insa daca ai un dormitor mic, cel mai bine este sa alegi unul de dimensiuni reduse. O alta varianta este sa optezi pentru patul rabatabil - acesta este foarte practic si iti lasa extrem de mult spatiu la dispozitie, spatiu pe care il poti utiliza pentru a depozita alte lucruri.

Designul

Alege un pat care sa se potriveasca cu restul mobilierului. Daca optezi pentru un mobilier simplu, clasic, din pal, nu vei avea prea multe probleme in acest sens, insa nu va fi deloc frumos sa "asortezi" un pat antic, restaurat, cu mobilier foarte modern. Asadar, trebuie sa analizezi bine modul in care vrei sa arate camera la final si sa nu combini doua stiluri total
diferite.

Pretul

Incearca sa achizitionezi un pat care prezinta cel mai bun raport calitate pret si fereste-te sa faci alegeri doar in functie de pretul foarte mic. Nu uita ca de multe ori, chiar si in ceea ce priveste mobilierul, un pret mai mic inseamna materiale de o calitate indoielnica si mai putin timp acordat finisajelor, detaliilor care conteaza.

Desigur, nu te ghida dupa ideea ca cel mai scump este intotdeauna si cel mai bun, pentru ca de foarte multe ori producatorii isi permit sa mareasca foarte mult preturile nu neaparat pentru ca vand un produs de calitate, ci pentru ca vand un produs care are un brand in spate. Nu te lasa pacalit de aceste aspecte, prea putin importante.

Investeste in saltea

Salteaua este mult mai importanta decat corpul de pat in sine. In ciuda faptului ca patul ofera un aspect placut dormitorului, salteaua iti ofera confortul de care ai nevoie pe timpul noptii pentru a te odihni. Investeste intr-o saltea de calitate, care este suficient de moale pentru a te simti ca comod, dar suficient de tare pentru a evita sa ai probleme la nivelul coloanei.

Reconditionarea unui pat vechie este o varianta buna?

Daca iti doresti un anumit pat, cu un design special, pe care niciuna dintre firmele de mobilier nu il poate reproduce, poti cauta un model vechi la centrele speciale sau pe internet. Totusi, in cazul in care este vorba despre un pat de lemn, sansele ca acesta sa fie afectat din cauza plosnitelor sunt destul de mari, iar banii pe care i-ai dat sa fie o pierdere destul de mare.

Este adevarat ca ii poti aplica diverite solutii impotrive insectelor, insa nu ai nicio garantie ca ouale plosnitelor nu vor supravietui si ca te vei confrunta din nou cu aceasta problema.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului