Amenajarea casei

#praf #solutii de curatare #servetele umede #utilizare servetele umede

Cum poti folosi servetelele umede in gospodarie

Servetelele umede sunt extrem de utile nu doar pentru a te reimprospata dupa ce ai transpirat sau pentru a sterge funduletul bebelusului. Astfel de servetele constituie accesorii ideale pentru diverse munci si activitati in gospodarie.

1 Curata incaltamintea

Daca incaltamintea are urme de noroi pe margini, ia un servetel umed pentru a dezlipi mai usor fragmentele uscate. Un servetel umed este mai rezistent decat o hartie igienica sau un servetel de hartie muiat in apa, deoarece acestea din urma se fragmenteaza si raman pe suprafata. Dupa ce inlaturi mizeria, poti sa faci pantofii cu crema pentru a le reda stralucirea.

2 Sterge praful

Pe o mobila obisnuita, care nu este sensibila, poti folosi un servetel umed ca sa indepartezi praful. Si atunci cand pachetelul de servetele umede ramane deschis si acestea se usuca, le poti pune deoparte pentru a le folosi mai tarziu pe post de carpe de praf.

3 Curata baia

Daca ai ramas fara solutie de curatat pentru baie, nu trebuie sa te grabesti la magazin. Foloseste un servetel umed, chiar si unul pentru bebelusi si freaca bine suprafetele. Treci apoi cu o carpa uscata peste ele pentru a le reda stralucirea.

4 Curata petele

Servetelele umede pot fi la indemana atunci cand rastorni din greseala o ceasca de cafea sau un pahar cu suc. Materialul absorbant retine lichidul si poate curata rapid petele de pe mobila, covoare sau haine.

5 Curata tastatura

Foloseste un servetel umed pentru a inlatura resturile de praf sau de mancare care s-au lipit de tastatura. Nu trebuie sa apesi decat putin pentru a curata tastele si a inlatura impuritatile.

6 Inlatura creioanele de pe pereti

Daca copilul tau a folosit peretele pe post de coala de desen, incearca sa inlaturi creionul cu un servetel umed. In acest fel exista un risc mai mic de a ramane urme pe perete.

7 Curata podelele

Daca s-au adunat firmituri si resturi de mancare care s-au lipit de podea, cu un servetel umed le poti dezlipi inainte de a da cu aspiratorul sau mopul.

8 Lustruieste obiectele mici

Uneori, cand faci curat, poti descoperi ca intrerupatoarele tale albe au o culoare suspecta de la depunerea prafului in timp sau ca interfonul are nevoie urgent de o curatare. Ia un servetel umed si sterge bine obiectele de mici dimensiuni fara sa folosesti apa, detergenti toxici sau alte solutii care ar putea sa le dauneze.

9 Pastreaza servetelele umede in masina

In masina ai intotdeauna nevoie de un servetel umed pentru a curata bordul, oglinda, scaunul sau mizeria facuta de copii. Un servetel umed curata imediat o pata, sterge praful de pe suprafete si nu lasa in urma o suprafata lipicioasa sau umeda deoarece lichidul se evapora repede.

10 Curata trusa de cosmetice

Dupa 6 luni - 1 an, trusa de cosmetice ar putea sa arate dezolant. Daca nu o poti spala, ia cateva servetele umede si sterge-o pe dinauntru si dinafara astfel incat sa inlaturi urmele de fard, pudra, creion de ochi etc. Cu servetelele se pot lustrui si produsele cosmetice daca si pe acestea s-au depus resturi. Nu uita sa arunci ce nu mai flosesti sau produsele expirate.

11 Sterge tablourile

Tablourile se umplu de praf pe muchii, dar si sticla are nevoie uneori sa fie stearsa. Si pentru ca tablourile sunt destul de fragile, este bine sa umbli cu atentie pentru a nu rupe rama si pentru ca sticla sa ramana intacta. Cu un servetel umed se poate sterge un tablou de praf fara sa ramana in urma urme de material sau de lichid.

Sursa foto: getfreebabycoupons.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea